Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de maig del 2014 | 19:20
Recull de premsa

Cardús: "El futur del procés sobiranista a Catalunya és a les mans d'ERC i CiU"

"No és bo que CiU busqui consol per la pèrdua del primer lloc. Tenir el poder erosiona, però encara erosiona més no tenir-lo".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha dit a un article que "el futur del procés sobiranista a Catalunya --des del punt de vista del lideratge polític-- és a les mans d'ERC i CiU" i ha continuat indicant que per això és "important analitzar bé les implicacions del fet que ERC hagi passat davant de CiU".

Cardús ha dit que "no és bo que CiU busqui consol" per la pèrdua del primer lloc en les eleccions europees: "Tenir el poder erosiona, però encara erosiona més no tenir-lo. I si no és bo pel victimisme implícit que porta afegit, tampoc ho és si emmascara altres febleses de la seva posició".

Sobre el paper institucional de la presidència del govern, Cardús ha dit que aquest "impedeix prendre una posició més compromesa amb un desafiament independentista que hi entén poc de filigranes i, amb tota la raó del món, se sent impacient": "Mas creu que, per garantir la consulta, no s'ha de moure de la defensa del dret a decidir. Probablement té raó. Però els que volem la consulta, majoritàriament, és per votar a favor de la independència".

L'autor de l'article ha sentenciat que "arribats a aquest punt, és raonable que amb el vot s'opti més per apuntar a l'estadi final que no a les garanties formals del procediment, per imprescindibles que siguin" en una crítica al posicionament de Mas i ha conclòs que "ERC sap que sense consulta no hi ha independència, i que per arribar-hi necessita CiU i Artur Mas". Per això Cardús ha dit que l'avantatge electoral d'ERC "transfereix encara més responsabilitat als republicans i em sembla una evidència que, tal com no es cansa de dir Junqueras, assumeixen sense reserves".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat