Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de gener del 2013 | 18:52
Recull de premsa

Cardús: "La diversitat política de l'independentisme és una gran força que cal preservar amb cura"

"Cal seguir advertint una cosa tan òbvia com que la independència no ho cura tot: la pobresa, la corrupció, la incompetència, l'estupidesa... I la prova la tenim en tots els estats que, per independents que siguin, han de seguir suportant xacres."

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha celebrat la diversitat política de l'independentisme català i ha alertat dels perills "interns" de l'independentisme.

"El que preocupa és que [...] no seria acceptable que s'intentés aprofitar la ruptura política que representa la conquesta d'un nou estat per fer-hi passar d'esquitllada altres transformacions polítiques [...]. Hi ha una línia prima entre el debat pel model d'estat que pot aconseguir una majoria política i el de les futures polítiques" ha dit.

En clara al·lusió a les CUP, l'autor de l'article Cada cosa al seu temps ha dit que cal "evitar la precipitació" que suposaria voler fer passar l'objectiu de la independència "amb altres objectius que més endavant s'hauran de guanyar específicament al carrer i, sobretot, a les urnes".
Molt millor, doncs, a Catalunya que a Escòcia: la proposta sobiranista escocesa es concentra a un sol partit"
Sobre el ja famós discurs de David Fernàndez al Parlament català i el posicionament de les Candidatures d'Unitat Popular quant a suport a Mas, Cardús ha sentenciat que "és molt millor aquella "mà estesa" [...] per fer possible la consulta sobiranista -reservant el "puny enlaire" per a la discrepància ideològica- que no pas l'actitud dels que la condicionen a unes polítiques que, si més no, encara no han rebut la validació d'una majoria parlamentària".

"Cal seguir advertint una cosa tan òbvia com que la independència no ho cura tot: la pobresa, la corrupció, la incompetència, l'estupidesa... I la prova la tenim en tots els estats que, per independents que siguin, han de seguir suportant unes xacres pròpies de la condició humana que també s'hauran de combatre en una Catalunya sobirana" ha sentenciat sobre l'horitzó de sobirania de Catalunya.

Finalment, l'autor de l'article ha celebrat la "diversitat" política de l'independentisme, una força positiva que "cal preservar amb cura": "Molt millor, per tant, que a Catalunya hi hagi tres o quatre partits que estiguin plenament d'acord o molt a prop de les tesis sobiranistes, que no pas la realitat política escocesa, en què pràcticament un sol partit concentra tota la proposta sobiranista".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat