Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de juliol del 2015 | 07:13
Recull de premsa

Cardús:"Esclar que tot podria ser una impostura i que en el fons entenguessin les idees, consideressin perillosos els gestos i, secretament, valoressin correctament els fets"

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús en un article a la Vanguardia mostra la seva incredulitat  en relació al discurs que fa govern de l'Estat sobre la situació a Catalunya i el procés independentista.

Barcelona ·

Així, Cardús analitza tres de les declaracions que va fer el president Rajoy aquest cap de semana passat: "cada vegada més catalans apostin per la concòrdia i la unió, davant l'entossudiment i tanta propaganda independentista". Dues, que considerés que les properes eleccions del 27-S són resultat de "fugides endavant o deliris personals", s'entén que del president Artur Mas. I tres, que la voluntat d'independència sigui per "trencar lligams de solidaritat entre els espanyols i aixecar murs entre compatriotes".

D'aquestes declaracions en fa les següents consideracions : "Pel que fa a la primera, sense entrar a fons en detalls tècnics, cal advertir que la variació en els resultats de l'enquesta a què es referia Rajoy s'haurien d'estudiar a la llum dels biaixos en mostres anteriors no corregits del tot fins el 2015"..." En segon lloc, resulta inaudit que Rajoy insisteixi en la teoria d'un president Artur Mas presoner dels seus deliris. En tot cas hauria d'anar a una teoria del deliri col·lectiu, o del 43% de delirants"...."Queda la darrera afirmació sobre si la independència significa la ruptura de la solidaritat, l'aixecament de murs i el trencament dels lligams amb Espanya. Val a dir que en un món globalitzat, aquestes idees són inversemblants i que només es poden entendre en la direcció contrària: com a amenaces per part de Rajoy de voler aïllar i dividir els catalans forçant el xantatge emocional"

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat