Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de febrer del 2014 | 16:33
Recull de premsa

Carod: "Cultura, benestar i democràcia són tres raons que acaben constituint una sola causa nacional"

"A un sistema polític arrogant, de mala qualitat i baixa intensitat, amb un índex elevat de corrupció, cal oposar-hi una democràcia activa i de primer nivell".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira ha indicat a un article que l'Estat espanyol és "incompatible amb el respecte a la diversitat: nacional, cultural, lingüística, simbòlica, religiosa..."

A l'article 3 raons, 1 causa Carod hi ha dit que l'estat "mai no ha assumit la cultura catalana com a pròpia, com a part del seu patrimoni", sinó que, començant per l'idioma, "els fa nosa i els crea rebuig". "En lloc de reconèixer-se també en el català, promoure'l arreu i exhibir-lo amb orgull, el persegueix subtilment o sense complexos, el menysté, l'ignora i el minoritza tant com pot" ha reblat.

"Un dèficit fiscal escandalós, camuflat amb la disfressa de "solidaritat", impedeix de fer front a necessitats bàsiques de benestar dels ciutadans, que, paradoxalment, són satisfetes en territoris beneficiats de l'esforç fiscal català que, a cops, es permeten el luxe d'abaixar impostos o mantenir plans d'ocupació sense treballar" ha denunciat l'autor de l'article, qui també ha dit que ni la necessària inversió pública en recerca, ni el suport a la innovació, ni la igualtat d'oportunitats, ni unes condicions bàsiques de qualitat de vida material, amb atenció especial als sectors socials més necessitats de mesures concretes, "no seran possibles sense la independència".

Finalment, Carod ha lamentat que la majoria política espanyola "impedeix sempre, numèricament, l'obtenció dels objectius que Catalunya es proposa" i ha denunciat que a qualsevol iniciativa d'avenç en l'autogovern "la resposta espanyola és sempre negativa i rebutja el diàleg i la negociació". "No resta altra sortida civilitzada que expressar a les urnes, en referèndum, la voluntat dels catalans per a decidir el seu futur amb llibertat, sense dependències" ha sentenciat.

"A un sistema polític arrogant --ha conclòs--, de mala qualitat i baixa intensitat, amb un índex elevat de corrupció, cal oposar-hi una democràcia activa i de primer nivell. Només per l'exercici de la democràcia la nació catalana podrà tenir un futur de plenitud en tots els àmbits. Cultura, benestar i democràcia són, doncs, tres raons que acaben constituint una sola causa nacional i cívica, en un país de vocació inclusiva: llibertat, sobirania i independència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat