Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de juny del 2015 | 17:44
Recull de premsa

Carod: "El país i la seva capital són de tots no només d'uns quants"

"La majoria d'independentistes d'avui no n'eren ahir i n'hi ha que en seran demà. Si comencem a demanar segons quina mena de certificats, al final només podran aixecar la mà els patriotes del Front Nacional de Catalunya, que ja hi eren l'any 40..."

L'ex vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit que discrepa "profundament" de la llista de penjaments que s'han dit contra Barcelona en Comú i la "més que probable alcaldessa de la capital, Ada Colau, procedents, sobretot, del fons del nou carrer Independència, segons s'entra al final de tot a la dreta" perquè no "sols s'han fet afirmacions que no són certes, sinó perquè, a més, la bel·ligerància pretesament nacional contra Colau em sembla de tot, llevat d'intel·ligent".

"Algunes desqualificacions --ha puntualitzat-- a més, traspuen uns tics etnicistes, classistes i elitistes que no ajuden gens en la construcció del nou país que volem fer. Destil·len un cert sentit patrimonial de la capital i la seva institució"

Sobre això, l'autor de l'article Pedrigrí ha dit que la majoria social per la independència "només s'aconseguirà si és social, és a dir, si fa gala sincera del benestar, el progrés general i la igualtat d'oportunitats: per a tothom, hagi nascut on hagi nascut, dugui els cognoms que dugui, parli la llengua que parli, visqui al barri o la ciutat on visqui, amb feina o a l'atur".

"Els números canten i el dèficit social és, segurament, allò que explica, en part, els mals resultats de CiU a l'àrea metropolitana. Però una nació es construeix des de totes les ideologies democràtiques i totes ens són necessàries en aquest projecte emancipador" ha sentenciat Carod.

Finalment l'autor de l'article ha dit que "feliçment, l'independentisme català és ideològicament plural", per això, el país i la seva capital "són de tots, no només d'uns quants, amatents aquests, sovint, a demanar i expedir pedigrís d'independentisme quan ells hi acaben d'arribar, alguns encara no hi han arribat i no sabem si mai ho faran".

"La majoria d'independentistes d'avui no n'eren ahir i n'hi ha que en seran demà. Si comencem a demanar segons quina mena de certificats, al final només podran aixecar la mà els patriotes del Front Nacional de Catalunya, que ja hi eren l'any 40..." ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat