Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de d'octubre del 2014 | 19:25
Recull de premsa

Carod: "La força del 9-N ha de reflectir la il·lusió pel demà que volem: lliure i independent"

"Què cal fer, doncs? Qualsevol cosa llevat del ridícul! [...] Si hi ha un nivell elevat de participació per respondre la pregunta anunciada i hi guanya el doble sí, haurem guanyat davant del món".

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha indicat a un article que "sorprèn" com és possible que els partits polítics catalans no s'hagin posat d'acord amb el 9N "si es van posar d'acord en la data i la pregunta".

A l'article El que tenim i prou Carod hi ha dit que confia que els líders del procés "no esperaran al 10-N per començar un altre debat públic, amb ball de bastons a plaça i campi qui pugui final, cadascú per on l'enfila" perquè ells ara tenen "l'obligació civil, el deure patriòtic i la responsabilitat democràtica de no defraudar-nos i debatre i preparar, abans del 9-N, un acord nacional majoritari per al nostre futur immediat, que ja anunciaran més endavant".

"No podem avançar a cop d'improvisació o de jugada tàctica amb mirada curta, perquè l'ànim del país se'n ressent i més podran ressentir-se'n a les urnes els partits protagonistes d'aquest estil" ha alertat. L'autor de l'article ha dit que els catalans tenim només "la nostra força feble i la nostra capacitat poc gosada" i ha dit que ara cal fer "qualsevol cosa llevat del ridícul": "Hem d'aprofitar el poc que tenim [...]. Hem de fer servir el que tenim, que és poquet, però hem de saber utilitzar-ho perquè sigui molt".
Si al 9N va a votar poca gent, per més que el resultat sigui favorable, tot ens serà més difícil"
"A hores d'ara --ha continuat-- l'Estat no sap en què consisteix el 9-N, com es votarà, qui, on, no sap res. Per primer cop en segles, la majoria de catalans tenim sentit d'estat, [...]: si hi ha un nivell elevat de participació per respondre la pregunta anunciada i hi guanya el doble sí, haurem guanyat davant del món, enfront d'una Espanya que no ens deixa votar i ens obliga a expressar-nos d'aquesta manera tan insòlita".

Per la seva contra, Carod ha destacat que si va a votar poca gent al 9N "per més que el resultat sigui favorable, tot ens serà més difícil", per això Carod ha conclòs que el 9-N "aniré a votar sí-sí, no tant pel que és el giny participatiu en què participarem, sinó pel que tanta gent volem que sigui i que així s'interpreti arreu del món. La força del 9-N ha de reflectir la il·lusió pel demà que volem: lliure i independent".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat