Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de març del 2015 | 17:44
Recull de premsa

Carod: "La incertesa pot perjudicar CiU, i hi pot haver vot moderat socialment que faci confiança a ERC o a la CUP"

"Quines garanties d'independentisme donen? Si els càrrecs no independentistes, obtinguts gràcies al vot a CiU, no acaben finalment fent-hi costat, és evident que no seran emprats a favor, sinó en contra de la independència".

L'ex vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit a un article la situació política, al Principat, "és qualsevol cosa fora de normal: dos milions de persones manifestant-se, més de dos votant en una jornada no reconeguda, el president, vicepresidenta i consellera imputats, el Constitucional sentenciant contra mesures de participació democràtica, un jutge represaliat per haver escrit esborranys de constitucions democràtiques, etc".

A l'article Municipals: sí, però no Carod hi ha dit que el 24 de maig "votarem com volem que siguin els nostres ajuntaments, però no votarem només això" i ha dit que seran eleccions bàsicament municipals "però no només seran això": "Tot i que l'electorat votés en clau només local, la lectura que se'n farà l'endemà, aquí i fora d'aquí, serà en funció de l'avenç, estancament o retrocés del procés sobiranista, agradi o no, a partir dels resultats dels partits favorables a la independència. I aquesta és la qüestió: quins són aquests partits?"

"No hi ha dubtes sobre l'independentisme d'ERC i de la CUP --ha explicat--. Però no podem dir el mateix de CiU, una aliança de dos partits, un dels quals (CDC) sí que ja hi ha fet el pas, però un altre (UDC) no. No hi concorren per separat, sinó junts. I si el 24-M ha de ser la primera volta plebiscitària del 27-S, com ens asseguren Mas i Junqueras, votar una llista conjunta d'independentistes i d'altres que, a hores d'ara, no en són, quin significat tindrà en el plebiscit local: a favor o no de la independència?"

Carod s'ha qüestionat: "Quines garanties d'independentisme donen? Si els càrrecs no independentistes, obtinguts gràcies al vot a CiU, no acaben finalment fent-hi costat, és evident que no seran emprats a favor, sinó en contra de la independència. Per això la incertesa pot perjudicar, enormement, CiU. I hi pot haver vot moderat socialment que, per si de cas, faci confiança a ERC o a la CUP. El 24-M, doncs, municipals, però no només".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat