Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de d'octubre del 2015 | 12:39
Recull de premsa

Carod-Rovira:"Les quatre illes hauran de decidir si val la pena continuar enviant el 15% del seu PIB a Espanya perquè els maltracti en tots els àmbits"

En un article al Punt Avui el polític i escriptor Josep-Lluís Carod-Rovira amb  motiu de la publicació del llibre "I si passa, què ens passa?" reflexiona sobre com afectaria una hipotètica independència de Catalunya  a les Illes Balears. 

Així, Carod-Rovira afirma "La independència tindrà conseqüències sobre l'Estat espanyol, però seran les Balears i el País Valencià els territoris on més directament en notaran els efectes, tant positius com negatius".

Carod-Rovira posa de manifest també "la insensibilitat irresponsable de tants sectors dirigents de Catalunya, navegant per les aigües de la indiferència, la superioritat i una barreja de paternalisme carrincló i certa desconsideració, expliquen aquesta visió tan regionalista, estreta i tan poc nacional del catalanisme principatí i del nou independentisme" i s'escandalita de
l "desconeixement de la realitat de cadascuna de les illes, del País Valencià i, més encara, de la Catalunya del Nord" desconeixement que titlla d "espaordidor i insensat".

Afirma també Carod-Rovira que "Sembla com si la idea de Països Catalans hagués quedat reduïda a l'acte del Pi de les Tres Branques, la Universitat Catalana d'Estiu, on sempre hi ha qui s'hi esplaia per a oblidar el tema la resta de l'any, i alguna referència simpàtica i simbòlica en alguna manifestació. I punt. L'espai català de comunicació és inexistent i el mercat cultural català, també".

I conclou "les quatre illes hauran de decidir si val la pena continuar enviant el 15% del seu PIB a Espanya perquè els maltracti en tots els àmbits, o bé si emprenen també el camí de la llibertat, al final del qual poden retrobar-se amb Catalunya, sense pretensions hegemòniques, sinó des del respecte mutu, compartint no sols llengua, sinó també sobirania i benestar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat