Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de juliol del 2015 | 12:01
Recull de premsa

Carod-Rovira:"No és veritat, doncs, que no tinguin pàtria: tenen la seva, com tothom. Però la seva no és la nostra"

En un article al Punt Avui Josep-Lluís Carod Rovira posa en dubte que els partits d'esquerres estiguin sempre a favor de donar la veu al poble si això no els convé "Si, tradicionalment, es creia que les posicions d'esquerres eren les més favorables als canvis i a donar la paraula al poble,

Barcelona · la història ens demostra que hi ha esquerres i esquerres. Algunes, pretesament internacionalistes –i alienes al fet nacional, anacionals–, han acabat sent nacionalistes, en arrenglerar-se amb l'estat nació dominant, en contra de les aspiracions de pobles sense estat. Alguns dels que diuen no creure en pàtries ni banderes fan costat a l'estat opressor, incompatible amb el dret dels pobles a decidir el seu futur, ni que sigui per la via democràtica, imposant-nos la bandera amb la qual s'embolcallen.

Abominen les banderes dels altres, però es presenten en societat amb el rerefons d'una bandera mastodòntica: la seva"

Així afirma "N'hi ha que continuen demanant pròrroga a l'agonia per fer un canvi en la Constitució: "el cambio que une". El primer partit de l'esquerra espanyola modificarà la constitució per "garantir la unitat d'Espanya" i no pas la llibertat dels pobles, si així ho volen. Si l'estat és l'expressió màxima del poder polític, hi ha esquerres que defensen a capa i espasa l'estat constituït contra aquells que, legítimament, volen construir democràticament el seu propi estat nacional. No és veritat, doncs, que no tinguin pàtria: tenen la seva, com tothom. Però la seva no és la nostra."

Consideren casta la burgesia i el poder financer català, però no els Botín, dignes representants del proletariat combatiu."
Finalment conclou  "negar el dret democràtic d'un poble a decidir el seu futur amb total llibertat, oposar-se al dret a l'autodeterminació dels pobles, no té res a veure amb l'esquerra. Com defensar l'statu quo no té, tampoc, res a veure amb cap revolució, per modesta que sigui. Davant el fet nacional, doncs, hi ha esquerres que són de dretes...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat