Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de desembre del 2014 | 21:39
Recull de premsa

Casals: "Treballem per construir un futur en què la nostra cultura podrà conviure sense traves"

"Estem convençuts que amb un estat propi tindrem l'oportunitat de fer-ho molt millor, volem viure fora del bucle avorrit de l'autonomia resignada i ploramiques".

La persidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'ha explicat a un article, on hi afirma que la inspiració cultural d'una "part important" de l'actuació d'Òmnium "dóna caràcter i complementa l'acció d'agitació cívica".

"El fet d'anomenar-nos Òmnium Cultural i de comportar-nos d'acord amb aquest nom --ha explicat-- permet unes col·laboracions que serveixen tant per estimular el creixement cultural com per eixamplar la majoria de ciutadans que desitgen poder viure com a catalans. Insistim que aquesta voluntat de ser tal com som exigeix avui el pas polític de la independència".

A l'article Voluntat de futur Casals hi ha explicat que des d'Òmnium estan "convençuts que amb un estat propi tindrem l'oportunitat de fer-ho molt millor" i ha demanat viure "fora del bucle avorrit de l'autonomia resignada i ploramiques": "Serà millor si tots plegats escrivim com ens plagui la pàgina en blanc que tenim dret a encetar".

"Avui, malauradament, quan encara patim atacs impropis d'una democràcia de qualitat per part d'un estat impropi, la Festa de les Lletres Catalanes és una vetllada cultural en què celebrem els nostres escriptors, ben conscients que la millor manera de fer-ho consisteix a llegir-los. Volem ser uns ciutadans cultes, sobretot ara que som ben a prop d'accedir al "ple domini de la terra"" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat