Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de juliol del 2012 | 18:33
Recull de premsa

Casas: "El pacte fiscal arribarà a Madrid sense desnaturalitzar. I allà, amb naturalitat, diran no"

"CDC i UDC hauran d'afinar en l'oferta als catalans, en el pla B. I les bases hauran de pressionar per fer realitat les ponències del congrés del març".

El periodista Ferran Casas ha alertat a un article a l'Ara que pot tornar a repetir-se la negociació sobre l'Estatut: "L'Estatut es va moderar per assegurar el 90% al Parlament i es va llimar a Madrid per garantir-ne l'aprovació i alguna cosa més. El resultat: un fracàs. Amb el pacte fiscal no pot passar".

"CDC es va passar set anys ─ha dit─ a l'oposició tocant el tambor i apujant el llistó. Fent aflorar contradiccions del tripartit, sí, però també cremant etapes de l'autonomia. El pacte fiscal entès com a concert ha estat el reclam d'Artur Mas en un cicle electoral esplendorós. I ara, a CDC, ningú entendria rebaixar-lo".

Casas ha recordat a un article que el resultat d'aquella negociació  va ser " un fracàs" i el periodista ha alertat que amb el pacte fiscal això "no pot passar": "I més quan encara no ha aparegut qui expliqui, tenint en compte la força real del PSC, què aporta per negociar amb Rajoy que Pere Navarro participi en un consens ampli però ambigu".

Casas ha conclòs assegurant que el pacte fiscal arribarà a Madrid "sense desnaturalitzar" i allà, "amb naturalitat, diran no": "CiU ja no podrà anar a les urnes oferint pactes. CDC i UDC hauran d'afinar en l'oferta als catalans, en el pla B. I les bases hauran de pressionar per fer realitat les ponències del congrés del març".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat