Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de juny del 2012 | 18:12
Recull de premsa

Casas: "Fóra bo que ERC al País Valencià i les Balears i CDC a la Catalunya Nord sàpiguen conviure amb els que fa anys que piquen pedra"

"Vuit segles d'estats [...] en contra pesen més que una llengua, una història i una identitat compartides".

El periodista Ferran Casas ha instat a un article a fer pinya entre els que, "com ERC al País Valencià i les Balears i CDC a la Catalunya Nord, donen forma política a l'àmbit nacional" i els que "fa anys que piquen pedra amb més contradiccions però també una mica més d'èxit".

Casas ha lamentat, a L'àmbit nacional complet que és "poc més que retòric" parlar d'una realitat política "de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó". "Canviar-ho no és a l'agenda dels líders ─ha continuat─ i només una minoria ho veu prioritari". Casas ha dit que vuit segles de "fronteres i estats potents com Espanya i França en contra" pesen més que una llengua, una història i una identitat compartides i ha insistit en què actualment i política, els Països Catalans "no quallen".
Culturalment els intercanvis són més importants que mai. Qui diu que una cosa no portarà l'altra?"
Tot i això, el periodista ha admès que "culturalment" la producció i els intercanvis "són més importants que mai": "¿I qui diu que una cosa no portarà l'altra? ¿O és que l'independentisme, a Catalunya, tenia fa trenta anys la força que té ara?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat