Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de desembre del 2011 | 15:38
Recull de premsa · Comunicació

Voltas: "Corre la brama que les retallades a TV3 volen afavorir el Grup Godó. Em costa de creure"

"Potser sí que un debilitament de TV3 podria afegir un parell de puntets a l'audiència de 8TV, però el resultat seria un molt mal negoci per al país: la televisió en català hauria perdut el lideratge, i en canvi 8TV continuaria essent una oferta molt poc rellevant".

Eduard Voltas

El professor de periodisme de la URL, Eduard Voltas, ha desetimat la interpretació que les retallades pressupostàries a Televisió de Catalunya (TVC) tinguin com a objectiu ocult fer guanyar terreny al grup de comunicació Grup Godó. A un article a l'Ara, Voltas ha dit que "corre la brama que les retallades del Govern a TV3 tenen una agenda oculta: afavorir el Grup Godó".

"Els que ho diuen asseguren que debilitant TV3 es pretén deixar espai per al creixement de 8TV com a oferta privada de televisió en català. Tot i que l'agressivitat dels mitjans de Godó els darrers dies podria reforçar la versemblança de la teoria conspiratòria, a mi em costa de creure" ha continuat. Voltas ha argumentat que és "impossible" replicar el fenomen que hem viscut en la ràdio, "amb la irrupció d'una oferta privada en català (RAC1) que ha robat oients a tothom per acabar aconseguint el lideratge d'audiència, sense que això hagi significat l'ensorrament de l'oferta pública de Catalunya Ràdio".

Una televisió privada generalista i competitiva en català no és viable perquè no surten els números"

Voltas ha continuat argumentant: "Per ser líder a Catalunya, TVC ha gastat aquest any uns 380 milions d'euros. Posem que una televisió privada, [...] en tindria prou amb 250. Si és privada, però, vol dir que s'ha d'aguantar per la publicitat. Doncs bé, saben quins han estat els ingressos publicitaris d'aquest any de TVC, essent líder com és? Entre 75 i 80 milions". Seguint aquest fil, l'autor de l'article Anirà així, la cosa? ha indicat que una televisió privada generalista i competitiva en català "no és viable" perquè "no surten els números, com saben tots els experts".

"Potser sí -només potser- que un debilitament de TV3 podria afegir un parell de puntets a l'audiència de 8TV ─ha conclòs─, però el resultat de sumes i restes seria un molt mal negoci per al país: la televisió en català hauria perdut el lideratge, i en canvi 8TV continuaria essent una oferta molt poc rellevant en termes d'audiència. Si hi ha conxorxa, no pot ser aquesta perquè seria una conxorxa d'enzes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els professionals del Grup Godó, avergonyits
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Indica publicitat