Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de d'octubre del 2013 | 19:59
Recull de premsa

Culla: "El PP, que va voler erigir a les víctimes del terrorisme a poder fàctic, és ara presoner de la seva pròpia tàctica"

"Ara [el PP] haurà de trampejar la indignació d'una sèrie d'associacions, fundacions i plataformes que, en bona part, són els seus criatures".

L'historiador i professor universitari, Joan B. Culla, ha recordat a un article que la setmana passada "el canceller espanyol García-Margallo va voler tancar la qüestió sobre la consulta catalana amb una frase emfàtica: "Excepte a la jungla, la democràcia s'exerceix en l'Estat de dret"".

A l'article Legalistes de pacotilla Culla ha continuat explicant-ho: "Bé, doncs de sobte una gran part d'aquell complex [tan] devot de la legalitat, s'ha mudat a la jungla. N'hi ha hagut prou amb la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) anul·lant l'aplicació retroactiva de la doctrina Parot perquè, no només les associacions de víctimes del terrorisme, sinó també importants sectors del Partit Popular [...] hagin passat a reclamar el desacatament a Estrasburg i, per tant, la insubmissió a l'Estat de dret".

L'historiador ha subratllat la incongruència: "Què els importa que, segons la Constitució (article 25.2), les penes de presó hagin d'estar "orientades cap a la reeducació i reinserció social"? Què més els dóna que el Codi Penal no contempli la cadena perpètua, o que la irretroactivitat de les lleis sigui un principi jurídic elemental en democràcia?".

Joan B. Culla ha conclòs, finalment, que el legalisme, per a aquest col·lectiu, és "de posar i treure", i que les sentències "només s'han de complir si coincideixen amb les pròpies fòbies ideològiques: la del Constitucional contra l'Estatut, una meravella, la del TEDH contra la doctrina Parot, una catàstrofe".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat