Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de juliol del 2013 | 17:14
Recull de premsa

Culla: "Implementar els propòsits enunciats a Granada converteix la proposta socialista en un brindis al sol"

"Cal preguntar-se si hi ha molta diferència entre aquest federalisme que ara abraça el PSOE i el "federalisme simètric" que propugna des de fa temps Unió Progrés i Democràcia (UPyD)".

L'historiador Joan B. Culla ha explicat a un article que el document granadí aprovat pel PSOE "és una espècie de versió light de l'aprovat el 2003 a la bonica localitat càntabra: molt més breu (176 línies, tot just 6 folis), però amb la mateixa vaguetat, les mateixes contradiccions ("no als privilegis "," solidaritat ", però el concert basc o el conveni navarrès, ni esmentar-los) i idèntic immobilisme en l'estricte llenguatge constitucional de 1978, en aquelles" nacionalitats i regions "de quan el cadàver del franquisme encara estava políticament tebi".

A l'article De Santillana de Mar a Granada Culla hi ha dit que l'única novetat de la declaració de Granada és "la tímida apel·lació --quatre elusives referències-- al federalisme", a un federalisme entès "no com un gir copernicà en la concepció de l'Estat i de la sobirania, no com un nou model de distribució territorial del poder a la suïssa oa la canadenca, sinó com una mera actualització i clarificació del sistema autonòmic, sense esgarrapar tan sols l'essència mononacional d'Espanya".
El text de Granada és, de cara a la solució del plet Catalunya-Espanya, una pirueta inútil"
"Així les coses, cal preguntar-se si hi ha molta diferència entre aquest federalisme que ara abraça el PSOE i el "federalisme simètric" que propugna des de fa temps Unió Progrés i Democràcia" ha sentenciat Culla. Finalment l'autor de l'article ha conclòs que el text de Granada és un "precari salvavides" per a Rubalcaba i Navarro, que és "incapaç ni tan sols de generar consens al PSC": "El [text] de Granada és, de cara a la solució del plet Catalunya-Espanya, una pirueta inútil".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat