Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de juliol del 2014 | 18:28
Recull de premsa

Culla: "Mal que li pesi a algun demagog amb càtedra, Catalunya no serà mai Somaliland"

"¿Pot algú alfabetitzat creure que l'Europol, l'Interpol, França, els Estats Units o la mateixa Espanya assistirien passius a la transformació de la Catalunya independent en un santuari del terrorisme?"

L'historiador i professor de la UAB, Joan B. Culla, ha dit que l'amenaça de Jorge Fernández Díaz, en la qual va assegurar que la Catalunya independent seria un niu de terrorisme "resulta estrictament grotesca", almenys si Catalunya "conserva la seva ubicació geogràfica i manté els enllaços terrestres cap a Espanya i França".

"¿Pot algú alfabetitzat creure que l'Europol, l'Interpol, França, els Estats Units, la mateixa Espanya, etcètera, assistirien indiferents i passius a la transformació de la Catalunya independent en un santuari del terrorisme islamista, del tràfic de drogues i de les grans màfies, tot això en plena Europa occidental, a poques hores de viatge de Madrid, de París, de Marsella o de Milà?" s'ha qüestionat amb indignació Culla.

"Ben al contrari --ha continuat--, els aparells policials i d'intel·ligència europeus i americans s'apressarien a intercanviar informació i a col·laborar amb la policia catalana en la lluita contra aquelles amenaces globals. No per simpatia cap a l'hipotètic nou Estat, sinó per pur interès propi i por al contagi".

A l'article No, ministre Culla ha afirmat que "mal que li pesi a algun demagog amb càtedra, Catalunya no serà mai Somaliland" i ha dit que fins i tot la CIA en aquest país "recull informació, col·labora amb els poders locals si n'hi ha i envia els seus drones a combatre el gihadisme quan ho creu necessari". "Ho fa en el Waziristan del Nord, però miraria a una altra banda en cas de perpetrar-se una amenaça islamista greu en l'àrea de Barcelona? A qui vol enganyar, senyor ministre?" ha insistit.

"Crec recordar que el vuitè manament de la llei de Déu diu: "No aixecaràs fals testimoni ni mentiràs". ¿M'equivoco, senyor Fernández Díaz?" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat