Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de maig del 2014 | 17:15
Recull de premsa

Culla: "Si De Cospedal vol detectar feixistes, li suggereixo fer una ullada a webs de l'ultradreta espanyola"

"Unes webs on hi triomfa des de fa mesos una campanya amb el següent enunciat: Dret a decidir. És Artur Mas un fill de puta? Sí Sí Sí".

L'historiador i professor universitari Joan B. Culla s'ha preguntat a un article "què entén De Cospedal García per feixisme". "Aquest dilluns, a Guadalajara, [De Cospedal] va oferir una definició digna d'Ernst Nolte, d'HR Trevor-Roper , de Christopher Seton-Watson o de Pierre Milza [...] i va dir: "Creure que un és el millor, que no pot haver alguna cosa millor (sic), que a altres partits cal atacar... Això és ser un feixista" ha recordat Culla.


A l'article Una Pasionària de secà Culla hi ha continuat dient que aquesta és una definició "ben curiosa en boca de qui, com a primera espasa del PP, no es cansa de repetir que el seu partit és, no només la millor, sinó l'única opció de govern per a Espanya". Culla també ha recordat que De Cospedal fa un mes va sentenciar que les sigles del PSOE "són sinònim de crisi, de caos, de retrocés" . "Si afirmar que la pròpia oferta política és indiscutiblement la millor [...], si ridiculitzar les seves propostes i desqualificar els seus líders, si el feixisme consisteix en això, llavors la campanya electoral que comença avui seria una apoteosi feixista, una mena de versió celtibèrica dels congressos de Nuremberg" ha ironitzat Culla.

"És de justícia precisar que --ha continuat l'autor de l'article--, en la seva definició de "feixisme", De Cospedal va afegir alguna cosa més: una al·lusió al fet que el sobiranisme català vol "imposar el pensament únic" . No, presidenta, es confon vostè. "Pensament únic" és el que vostè mateixa, subsecretària del ministeri de l'Interior l'11 de març de 2004, el seu cap el ministre Ángel Acebes i el cap suprem de tots dos, José María Aznar, van tractar d'instal·lar a la commocionada opinió pública espanyola, venent- amb enganys als mitjans que les bombes dels trens eren obra d'ETA, i no del terrorisme islamista , per aconseguir rendes electorals".

Finalment Culla ha lamentat que encara "estem esperant una disculpa" sobre aquest engany majúscul i ha conclòs que si De Cospedal "vol detectar feixistes, li suggereixo fer una ullada a certes webs de la ultradreta espanyola --webs i grups perfectament legals-- on hi triomfa des de fa mesos una campanya amb el següent enunciat: Dret a decidir. És Artur Mas un fill de puta? Sí Sí Sí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat