Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de juny del 2010 | 16:15
Recull de premsa · Desenvolupament

Gemma Aguilera: "L'energia és una qüestió estratègica, no pas ideològica"

Barcelona · La periodista i divulgadora científica Gemma Aguilera ha desvinculat la ideologia de la qüestió energètica a una entrevista a El Temps, on assegura que "l'energia és una qüestió estratègica" i que allò que determina "que els partits de dreta i conservadors siguin pro-nuclears" i els "ecologistes i d'esquerra, favorables a l'energia renovable" és "un clixé". "Aquest esquema es trenca -ha continuat Aguilera- darrerament les posicions evolucionen i ens trobem, per exemple, que la Itàlia de Berlusconi ha abandonat l'energia nuclear i que alguns ecologistes la defensen com a energia neta".

Gemma Aguilera, que darrerament ha publicat el llibre On-Off. L'energia que mou el món, ha assegurat que les petrolieres "mouen moltíssim diners" i que amaguen qüestions polítiques: "Les petrolieres veuen amb recel que les administracions inverteixin diners per potenciar unes energies que no són les que ells venen. Ara, també és cert que les companyies gasistes han vist que havien de fer un canvi i ja n'hi ha que han entrat al sector de les renovables".

Precisament sobre l'energia neta Aguilera ha assegurat que "encara no hem sabut trobar una solució per a l'addicció al consum de petroli, tot i saber que s'esgotarà en vint anys o cinquanta, segons els experts", i ha argumentat que les energies netes "acaben tenint inconvenients. Els molins de vent, per exemple, poden originar problemes en els ecosistemes".

Agilera ha afirmat que "totes les energies tenen avantatges i inconvenients" i s'ha decantat pel "mix" i la mescla d'energies com a solució pel futur: "s a dir, intentar combinar els aspectes més positius de cadascuna de les energies i buscar alternatives per a pal·liar-ne els efectes negatius. S'ha d'intentar trobar el contrapès i fer treball d'equip". Finalment, la periodista ha instat a treure'ns del damunt els vampirs electrics: "Són aquestes llumetes vermelles que continuen enceses als aparells que apaguem amb el comandament a distància, i que poden arribar a xuclar el 10% del nostre consum anual. Alceu-vos del sofà i desconnecteu-los!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat