Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de d'abril del 2015 | 18:48
Recull de premsa

Espada: "Apel·lar al compliment de les lleis que estan destruint el català o asfixiant el país és suïcida"

"Costa d'entendre que Iniciativa doni l'esquena a un procés de revolució ciutadana i a l'instrument transformador més poderós que tenim per assolir un major grau de justícia social i de democratització".

El periodista Ferran Espada ha dit a un article que l'unionisme ha reaccionat "com era d'esperar" davant l'acord del full de ruta per la independència acordat per CDC, ERC i altres organitzacions.

"Des de la furibunda --ha continuat-- de Mariano Rajoy amb totes les amenaces del món, a la més
enfoteta de la gent d'Albert Rivera, passant per l'esfereïdor i anacrònic paral·lelisme de Miquel Iceta amb la repressió violenta del 6 d'octubre de 1934 que va comportar morts i la presó per al president Companys i el seu govern".

Espada ha dit a l'article Fulls de ruta que aquestes reaccions "persegueixen devaluar la importància del projecte polític que impulsa el document en qüestió alhora que pretenen atemorir la ciutadania mentre, això sí, s'impulsa un full de ruta alternatiu que només en els últims dies ha passat per la censura de tancar mitjans de comunicació en català a les Illes, la legislació d'excepció lingüística al País Valencià per perseguir qualsevol defensa de la unitat de la llengua (veritable obscurantisme inquisidor contra la ciència) o la constant asfíxia financera de Catalunya amb uns efectes devastadors en la privació de recursos per afrontar les necessitats de les classes populars davant la crisi".

Per això, l'autor de l'article ha defensat que "costa d'entendre" que des de partits com el PSC "no s'entengui que, si la legislació vigent permet la destrucció sistemàtica de la llengua en bona part del territori de parla catalana, un injust repartiment de les riqueses generades en cada territori o la negació de la pròpia existència dels catalans com a subjecte nacional de decisió política, l'apel·lació a l'estricte compliment de la llei és simplement instar al suïcidi".

"També [costa d'entendre] que des de formacions com Iniciativa es doni l'esquena a un procés de revolució ciutadana i a l'instrument transformador més poderós que tenim per assolir un major grau de justícia social i de democratització i participació com és la creació d'un estat propi si la majoria dels catalans així ho decideixen" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat