Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de juny del 2013 | 17:43
Recull de premsa

Ferrer: "La proposta de Rajoy només s'entén en l'intent d'eliminar qualsevol voluntat nacional"

"Es fa difícil entendre la postura del govern espanyol, quan tot fa pensar que amb la voluntat d'entendre el que es demana des de Catalunya, probablement s'estovaria el suport massiu a l'independentisme".

L'economista i politòleg Xavier Ferrer ha dit que "es fa difícil", des de Catalunya, "entendre la postura inamovible" del govern espanyol, "quan tot fa pensar que amb una certa mà esquerra, amb la voluntat d'entendre el que es demana des de Catalunya, probablement s'estovaria el suport massiu al sobiranisme i a l'independentisme".

A l'article Realitats nacionals i UE Ferrer hi ha dit que la proposta de Rajoy que els estats petits no pinten res a la UE "només s'entén en aquest intent d'eliminar qualsevol voluntat nacional", perquè les dades econòmiques, de benestar i de poder dels estats petits "sovint són molt millors que les dels estats grans, en el si de la UE, com s'ha demostrat en diferents articles".

"De fet, però, és fàcil estar d'acord amb el president espanyol ─ha continuat─, en el sentit que la unió fa la força, però, és clar, la unió ha de ser volguda i compartida por tots els que s'uneixen, si no, es converteix en imposició".

L'autor de l'article ha dit que aquesta unió voluntària hauria de complir tres aspectes: "Un seria que la UE fes un pas endavant en la unió econòmica i política i que es presentés al món com una unitat. Un altre seria que els estats membres s'adaptessin a la realitat política de la UE unida i acceptessin el paper d'un estat federat o confederat. I un altre, que aquest mateixos estats acceptessin les realitats nacionals que hi ha en el seu si i no s'oposessin a la voluntat democràtica d'aquestes realitats, encara que això representés la creació de nous estats membre a la UE".

Finalment Ferrer ha dit que una organització d'aquesta naturalesa generaria una Unió Europea "forta, influent i respectada" al món i "diversa, dinàmica i potent internament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat