Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de juliol del 2012 | 18:29
Recull de premsa

Huguet: "El punt de partida ja no és arreglar l'autonomia. Tornem a estar al 1977"

"Europa i els Països Catalans són els grans finançadors de la cadena d'irresponsabilitats".

L'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha indicat a un article publicat a El Punt AVUI que el projecte de pacte fiscal "ha quedat obsolet".

"Obsolet perquè partia ─ha argumentat─ del principi que el pacte era una proposta de millora d'una mala autonomia –la dels darrers 30 anys. Aquesta ja no existeix després del cop d'estat perpetrat per Rajoy sota la capa de la intervenció europea. El punt de partida ja no és arreglar l'autonomia. Tornem a estar al 1977".

Huguet ha dit que "dependrà dels catalans, només, que ens deixem arrossegar cap a la misèria econòmica i social" i també cap a la "manca de llibertats" o que bastim un programa de "ruptura democràtica només desenvolupable al si d'una República catalana".

Al mateix article, Huguet ha denunciat "el desastre econòmic espanyol" covat després d'anys de bombolla immobiliària i financera "i de la consolidació del poder oligàrquic de les grans empreses [...] que es troben a la llotja del Bernabeu" ha conduït a la intervenció europea: "Sota aquest embolcall el PP hi ha col·locat el seu programa polític contrareformista".

"Les mesures més espectaculars de retallades socials –ha continuat– [...] i la reforma laboral parcial han servit perquè els buròcrates de Brussel·les i l'eix francogermànic aplaudissin l'obra de govern, sense percebre que el PP, com abans el PSOE, no abordava de veritat cap de les grans reformes estructurals que permetrien a Espanya iniciar un camí de creixement sostingut."

Finalment Huguet ha conclòs que al darrere de les retallades socials "abonades" per CiU, el PP "hi ha col·locat elements del seu programa secret (?) de recentralització".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat