"L'ofensiva contra la viabilitat de Catalunya com a país amb una economia dinàmica, com una societat equilibrada i integradora i com a identitat de llengua, cultura i consciència col·lectiva està engegada".
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha alertat que l'"ofensiva" contra la viabilitat de Catalunya "com a país amb una economia dinàmica, com una societat equilibrada i integradora i com a identitat de llengua, cultura i consciència col·lectiva està engegada".
A l'article L'ofensiva està engegada Pujol ha sentenciat que ja hem arribat a "aquest moment decisiu" i que "l'atac es produeix amb tota l'amplitud del front": "L'asfíxia financera. I el consegüent deteriorament de l'estat del benestar en un grau que dificulta la qualitat de la vida, la convivència, la integració i la cohesió". L'autor de l'article també ha denunciat la "constant" aplicació a la baixa de les competències autonòmiques, "l'atac a fons contra la llengua, especialment en ensenyament" i la "clara voluntat" de dificultar la integració de la immigració.
S'imposa una reacció patriòtica. Que és possible vista la relació de forces que es desprèn de les eleccions del 25-N"
"El resultat de les eleccions de fa deu dies ─ha continuat─, per una banda, són una resposta ferma contra aquesta política. Ho són pel gruix de vots hostils a aquesta política. Pel gruix més nombrós que mai, i pel grau de determini amb què s'expressen. Però, per altra banda, permet un intent d'introduir confusió i inestabilitat en la política catalana". Sobre això mateix Jordi Pujol ha instat a imposar "una reflexió molt seriosa".
"Cal entendre bé quin és l'objectiu de l'ofensiva estatal. I evitar donar-li cap mena de facilitat, ni que sigui per irreflexió o immediatisme tàctic. I s'imposa una reacció política. Que és possible vista la relació de forces que es desprèn de les eleccions del 25-N. Una reacció patriòtica" ha sentenciat. Jordi Pujol ha dit que cal que a Catalunya hi hagi "una consigna de mobilització moral" perquè tornem a necessitar "aquella mentalitat del "no serem moguts", de l'esperit de resistència contra l'abús i contra la voluntat d'anar-nos residualitzant".
"Cal un esperit barreja de fortalesa i d'esperança. Com en els moments més difícils. Tornem als temps de la resistència perquè contra nosaltres s'ha tornat a desvetllar l'esperit hostil que vol la nostra residualització, el nostre gradual però accelerat i implacable esborrament. Tornem, per tant, a l'època [...] en què ja no serveix ser ni més llest ni murri, sinó sòlid, pacient i compromès. Cadascú en el seu lloc i fent-ho bé" ha conclòs.