Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de febrer del 2015 | 18:16
Recull de premsa

Junqueras: "Si els independentistes no tenim majoria als ajuntaments, el procés en pot sortir molt tocat"

"Si el resultat de les municipals és una majoria clara d'ajuntaments compromesos amb el procés, haurem fet un pas endavant i irreversible per consolidar el camí cap a la independència".

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha dit a un article que la "força i legitimitat" dels ajuntaments en un procés de sobirania com el que estem vivint "és determinant" com ho va ser "l'estiu de 1931 en el procés de redacció i aprovació de l'Estatut de Núria".

Junqueras ha dit a l'article 24 de maig, primera volta! que el 24-M serà la "primera volta on ens juguem tenir nous consistoris, amb conviccions profundament democràtiques, que ajudin a fer realitat el resultat del referèndum del 27-S": "És justament als ajuntaments des d'on es palpa amb més cruesa com el dèficit fiscal –superposat a la pitjor crisi econòmica dels darrers 40 anys– es concreta en atur dels nostres veïns, mancances per ajudar la nostra gent gran o escoles insuficientment dotades. I és també des dels ajuntaments com hem vist de ben a prop el fastigueig de la ciutadania davant la corrupció i la falta de transparència, davant els evasors fiscals, davant de tots aquells que han robat l'esperança de la gent i que han trencat la confiança en les institucions".

L'autor de l'article ha argumentat que "és també des dels ajuntaments –ara que tornen les promeses inversores a quatre dies de les eleccions– com hem vist que les inversions pressupostades en infraestructures –ja descaradament insuficients i clarament per sota de la mitjana– de tota mena passaven de llarg" i ha sentenciat que el procés cap a la independència "tindrà una primera volta decisiva en aquestes eleccions de maig".

"Si els independentistes no tenim majoria als ajuntaments, el procés en pot sortir molt tocat. I al contrari: si el resultat d'aquestes eleccions és una majoria clara d'ajuntaments compromesos amb el procés, haurem fet un pas endavant i irreversible per consolidar el camí cap a la independència. I també, òbviament, cap a la justícia social, cap a la igualtat d'oportunitats, cap a una economia més pròspera, cap a una societat amb més i millors oportunitats per a tothom" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat