Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de setembre del 2014 | 19:55
Recull de premsa

Llansana: "Ara ja no es podrà dir que el sobiranisme s'ha desinflat"

"Tampoc es podrà seguir dient que el cas Pujol ha deixat tocat de mort el procés. Ja deduíem que l'aparell de l'Estat havia fet esclatar l'escàndol amb aquest objectiu".

La filòloga i periodista Marina Llansana ha dit a un article que a les 17.14 de dijous passat (11 de setembre) "es van acabar moltes mentides i llegendes urbanes que havien circulat el darrer any".

"La V va fer esclatar la veritat amb tota la seva potència i va deixar en ridícul moltes interpretacions polítiques interessades del moment que viu Catalunya" ha celebrat al text V de veritats.

Llansana ha continuat: "Ara ja no es podrà dir, per exemple, que el sobiranisme s'ha desinflat. Alguns analistes polítics —d'aquí i d'allà— van voler veure en l'arrencada lenta d'inscripcions a la V un símptoma clar de davallada de l'independentisme. Les xifres facilitades per la Guàrdia Urbana revelen que va ser la manifestació més gran feta mai al país i, probablement també, a Europa".

"Tampoc es podrà seguir dient que el cas Pujol --ha continuat-- ha deixat tocat de mort el procés. Ja deduíem que l'aparell de l'Estat havia fet esclatar l'escàndol amb aquest objectiu. Però una vegada més s'han equivocat amb el pronòstic i la V els va plantar al davant una gran veritat: la majoria de la ciutadania segueix volent un estat propi per posar fi, també, a les viciades pràctiques autonomistes".

L'autora de l'article ha lamentat que alguns deien que "hi ha confrontació a la societat catalana" i que aquesta "està dividida", i ha sentenciat que la mobilització més gran de la història es va fer amb persones "d'orígens i condicions diverses, sense ni una baralla, ni un incident, en to festiu i de comunió": "Cap altre país ha dut a terme una revolució social en un to tan democràtic, pacífic i integrador com el que s'està vivint a Catalunya".

"Es deia també que això del sobiranisme era un projecte de Mas. La veritat de la V? Mas no la convocava, ni tan sols hi era. I els carrers van esclatar. Ni el sobiranisme s'ha desinflat, ni el cas Pujol ha posat fi a l'independentisme, ni la societat catalana està dividida ni això són coses d'en Mas. La Catalunya real era allà i va dir tan fort unes quantes veritats que és impossible no haver-les sentit" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat