Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de febrer del 2014 | 15:40
Recull de premsa

Llansana: "Súmate fa realitat el somni de Paco Candel de la "Catalunya, un sol poble""

"Súmate té encara una altra gran virtut: també deixa sense arguments els que sempre havien parlat de l'"ells" –per referir-se als castellanoparlants– i del "nosaltres" [...].  Súmate ens ha ensenyat que ells són nosaltres".

La filòloga i periodista Marina Llansana ha celebrat a un article la creació de la plataforma Súmate, una "cosa extraordinària".

"Són de Còrdova, Vigo, Sòria, Sevilla, estimen Catalunya i defensen que només sent independents podrem construir un país millor. Tot i que l'entitat es va presentar formalment divendres a Barcelona, ja fa mesos que fa campanya –al territori i a la xarxa– a favor de la independència" ha explicat a l'article Súmate.

L'autora de l'article ha continuat dient que Súmate "fa realitat el somni de Paco Candel de la "Catalunya, un sol poble"" perquè "ningú com ells és capaç de deixar sense arguments els que amenacen amb una fractura social a Catalunya". "Ningú com la gent de Súmate --ha continuat-- pot deixar en ridícul els que intenten fer creure que els castellanoparlants a Catalunya pateixen exclusió i rebuig social. Ningú com ells pot defensar la immersió lingüística a les escoles; persones castellanoparlants que volen que els seus fills parlin català i siguin, com a mínim, bilingües".

Per això mateix, Llansana ha explicat que la feina de pedagogia que fan "és impagable": "No he sentit encara cap economista que expliqui de manera tan gràfica en què consisteix l'espoli fiscal que pateix Catalunya com fa en un vídeo viral el president de Súmate, Eudardo Reyes, amb l'ajuda d'una barra de quart i un ganivet de tallar pa. Les llesques de pa de Reyes són tan contundents que no les pot amagar ni el ministre Montoro".

Finalment la filòloga i periodista ha conclòs que Súmate "té encara una altra gran virtut: també deixa sense arguments els que sempre havien parlat de l'"ells" –per referir-se als castellanoparlants– i del "nosaltres" que resultàvem ser els autòctons, els d'aquí, els de tota la vida, els que estimàvem el país de debò". "Doncs bé, Súmate ens ha ensenyat que ells són nosaltres. I això obliga a replantejar moltes coses a l'independentisme tradicional, aquell que defensava que el català havia de ser l'única llengua oficial. La Catalunya independent serà millor justament perquè serà heterogènia i plural. I perquè serà un sol poble" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat