Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de setembre del 2015 | 11:31
Recull de premsa

Muñoz: "Un mapa molt estable tot i la mobilització"

El politòleg de la UAB, Jordi Muñoz, analitza en un article al diari Ara  els resultats electorals de les eleccions del 27-S i la primera conclusió que extreu d'aquests és  que no s'ha complert el mantra que afirmava que "un creixement de la participació afavoriria clarament les formacions d'obediència estatal en detriment de les formacions sobiranistes".

Barcelona · En segon lloc sembla clar que "hi ha hagut un gran transvasament de vot des del Partit Popular cap a Ciutadans i, en menys mesura, també del PSC". Així, segons Muñoz "Ciutadans és l'únic partit que s'hauria beneficiat directament del creixement de la participació" ja que "sembla que la presència mediàtica dels seus líders en televisions estatals els ha permès arrosegar un cert vot que tradicionalment no sortia a votar".

D'altra banda posa de manifest que "La hipòtesi segons la qual vincular-se a una formació d'àmbit estatal com Podem havia de permetre als ecosocialistes de penetrar en un vot obrer que havia anat perdent en els darrers anys no sembla tampoc que s'hagi materialitzat, si més no en termes absoluts".

Conclou Muñoz que vistos els resultats sembla que "el mapa polític català es manté força estable i en el curt termini hi ha poc marge per a les sorpreses" i que "El pas a la defensa explícita de la independència no ha representat cap cost per al món sobiranista, però tampoc li ha permés trencar les seves fronteres".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat