Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 2 de d'octubre del 2015 | 14:03
Recull de premsa

Nadal:"Victòria àmplia,efectes incerts"

En un article al diari La Vanguardia el periodista Rafel Nadal Nlitza els resultats de les eleccions. Així, per Nadal "Poques vegades uns resultats electorals tan contundents hauran comportat uns efectes immediats tan incert" ja que "A hores d'ara ningú no és capaç de predir quina agenda política es pot derivar de la victòria indiscutible de les llistes

Barcelona · independentistes a les eleccions catalanes de diumenge passat. La majoria absoluta en escons i la victòria rotunda en vots, però sense majoria absoluta, comporta més incògnites que la majoria de resultats molt més ajustats que hem vist en la nostra història electoral".

Pel periodista "Ningú no pot posar en dubte el triomf independentista -com demostra el tractament unànime de la premsa internacional en aquest sentit-, però és igualment indiscutible que els secessionistes tampoc han aprovat el plebiscit autoimposat i, per tant, apareix un dubte molt raonable sobre la capacitat i la conveniència de seguir amb el seu full de ruta".

Tot i així Nadal afirma que "les eleccions del 27-S han certificat un èxit rotund de les llistes del sí hauria d'estar fora de discussió; la suma de Junts pel Sí i la CUP ha acreditat un suport a l'independentisme que fins fa quatre dies semblava completament impossible. Es podrà continuar negant l'evidència, com estan fent el Govern espanyol i els seus entorns, però aquesta actitud no impedirà que si blinden el seu acord les opcions independentistes imposin l'hegemonia que els garanteix l'extraordinari 47,7% de vots obtingut".

Per tant diu Nadal "Arribats a aquest punt, l'unionisme descobrirà aviat que ha perdut les eleccions i l'independentisme descobrirà que no pot anar tirant com si hagués guanyat el plebiscit. Aquest sembla el moment de nous pactes interns a Catalunya".

I conclou "En aquest sentit, no sé si els intel·lectuals de referència dels que han obtingut un 12,7% dels vots poden seguir menystenint i fent burla dels que sostenen -com el 47,7% dels votants- que un país lliure pot ser un país més just i més pròsper. Certament, el respecte comença per no imposar a tot el país el relat d'aquesta àmplia majoria minoritària; però també necessita que les minories intentin escoltar i comprendre perquè la majoria dels ciutadans no els ha donat prou suport. Per més que alguns ho pretenguin, el temps del despotisme il·lustrat no tornarà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat