Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de gener del 2015 | 18:05
Recull de premsa

Paluzie: "Catalunya és la cinquena regió d'Europa que ha captat més inversió el 2014, després del gran Londres"

"En l'ànmbit econòmic, l'unionisme ha començat una campanya de més llarg abast i més insidiosa contra la independència de Catalunya que la campanya de la por dels dos darrers anys".

Elisenda Paluzie, professora de teoria econòmica de la UB, ha explicat a un article que "lamentablement" en qüestions d'inversions productives, "les úniques dades oficials de què es disposa són les del registre d'inversions exteriors (RIE) del Ministeri d'Economia i Competitivitat". "I dic lamentablement ─ha continuat─ perquè aquesta font té serioses mancances que limiten enormement la capacitat d'analitzar seriosament la inversió estrangera directa territorialitzada per comunitats autònomes".

A l'article Campanya de la por 2.0 Paluzie hi ha denunciat que l'unionisme ha començat una "campanya de més llarg abast i més insidiosa contra la independència de Catalunya que la campanya de la por dels dos darrers anys" i ha insistit en què les dades de flux d'inversions (les variacions de la inversió d'un any a l'altre) del registre espanyol "són [...] molt poc fiables", mentre que les dades d'estoc d'inversió estrangera "que procedeixen de les memòries anuals sobre inversió exterior directa que les empreses presenten al registre d'inversions permeten imputar l'estoc a la comunitat autònoma on estan situats els centres productius".

"Així, entre 2007 i 2012, Catalunya hauria concentrat el 24,71% del total dels treballadors de les empreses estrangeres a l'Estat i Madrid, el 28,45%. Finalment, Catalunya presenta molt bons resultats en les bases de dades internacionals com FDI Markets o l'European Investment Monitor d'Ernst and Young. En aquesta darrera hauria estat la cinquena regió d'Europa que ha captat més inversió el 2014, després del gran Londres, Düsseldorf, l'Illa de França i Dublín" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat