Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de febrer del 2014 | 16:50
Recull de premsa

Paluzie: "El debat és del passat. El que hem de fer ara són els càlculs de la hisenda d'una Catalunya independent"

"No ens importa saber si els funcionaris del Ministeri d'Educació dirigit per Wert treballen o no per tots els ciutadans de l'Estat. El que ens importa és quant ens constarà l'educació en una Catalunya independent".

Sobre els nous càlculs de les balances fiscals, la professora de teoria econòmica de la UB, Elisenda Paluzie, ha sentenciat a un article que ara l'Estat opta per "calcular-les [les balances] només per un mètode, justament aquell que requereix fer més hipòtesis i permet més variacions, i ho encarrega a economistes que sempre han compartit una mateixa visió, en lloc de seguir la metodologia pactada per un grup molt divers".

"De fet, Uriel i Barberán --ha continuat explicant-- ja van calcular unes balances fiscals el 2007 i ho van fer només pel mètode del flux del benefici, i De la Fuente s'ha mostrat sempre crític amb el mètode monetari".

Sobre aquesta temàtica, Paluzie ha insistit en que "hem de defugir aquest debat, que és del passat, que ja va omplir pàgines i pàgines fa deu anys i que ja no ens aporta res de nou" i ha sentenciat que a Catalunya "està plantejada una consulta d'autodeterminació el 9 de novembre de 2014" amb la qual cosa "el que hem de fer són els càlculs de la hisenda d'una Catalunya independent".

"Núria Bosch i Marta Espasa en van fer una primera estimació l'any passat. No ens importa saber si els funcionaris del Ministeri d'Educació dirigit per Wert treballen o no per tots els ciutadans de l'Estat. El que ens importa és quant ens constarà l'educació en una Catalunya independent, i el que sabem del cert és que no ens caldrà assumir i pagar per uns funcionaris que es dediquen a omplir pàgines sobre quina història cal ensenyar a les nostres escoles" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat