Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de novembre del 2016 | 13:46
Recull de premsa · Política catalana

Álvaro: "Fa més d'un any que repeteixo que l'independentisme català no té un rumb clar i unificat"

En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc Álvaro, afirma que "Si jo fos un alt càrrec de Madrid dedicat a frenar el moviment independentista , avui seria feliç,".

Hi ho diu arran que la detenció de l'alcaldessa de Berga "hagi derivat en acusacions sobre el paper dels Mossos, xiulades a Jordi Turull, recriminacions al Govern Puigdemont i declaracions de Marta Rovira que pretenien elogiar la desobediència i alhora calmar els funcionaris que voten ERC"

Per Álvaro "Els polítics i dirigents socials partidaris de la Catalunya independent han picat l'ham d'una manera tan càndida com plena de retòrica: en lloc de parlar de la unitat estratègica i d'exercir-la, es parla obsessivament de la ­desobediència, com si el mètode fos l'objectiu" i afegeix al respecte "Una de les conseqüències d'aquest fet lamentable és la generació imparable de discòrdies internes constants que afebleixen una causa que, en canvi, té un suport social d'una importància indiscutible. Mentrestant, l'Estat espanyol i els partidaris d'impedir un referèndum vinculant d'estil escocès actuen perfectament coordinats, fins i tot quan sembla que hi ha ministres amb poc enteniment".

 

Així, per a ell " Darrera d'aquesta polseguera no hi ha ­–com diuen alguns– les ganes de preparar seriosament una eventual resposta "al carrer", sinó la dèria idiota de mesurar cada dia qui és més o menys independentista i més o menys valent, per poder dir –està cantat– que els convergents són sospitosos d'arronsar-se, que ja se sap que Mas i els altres van organitzar una comèdia i bla, bla, bla. Sort que la consellera Munté assisteix contenta als actes d'Òmnium sobre les presumptes "lluites compartides", on el PDECat es fa perdonar pels que donen certificats d'autenticitat. Llàstima que, en aquests exercicis espirituals, el centre sobiranista posi de manifest que no vol tenir cap idea pròpia"

I conclou "La qüestió de fons no és la desobe­diència, sinó el paper de la força (la violència, en paraules de Hannah Arendt) i els seus costos col·lectius i personals. Els partits i les entitats independentistes no en parlen mai, perquè això fa mandra i trencaria el mite d'un procés alegre, ràpid i fàcil. I obligaria a mostrar una dosi més elevada de veritat i d'intel·ligència de la que molts volen su­portar­"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat