Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de març del 2017 | 15:12
Recull de premsa · Política catalana

Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"

En un article a l'Ara salvador Cardús  afirma que "L'especulació política s'està convertint en la principal arma si no de destrucció, sí de desmoralització massiva dirigida contra la majoria social que vol la independència de Catalunya"

I afegeix al respecte "No és pas d'ara que determinades pseudoanàlisis polítiques, més que il·luminar, es proposin enfosquir les voluntats d'uns per deixar via lliure a les d'altres. Encara més, en moltes ocasions aquestes especulacions ni tan sols pretenen desinformar el públic en general -que també ho fan-, sinó que volen sembrar la zitzània entre les organitzacions polítiques i entre els seus líders i, sobretot, atiar les ambicions personals dins de cada partit per provocar-hi recels i conflictes. Rieu-vos d'això que ara el periodisme més escrupolós en diu postveritat"

Així,  per a Cardús "vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor. Es vol fer realitat l'antic pronòstic -de fet, un desig- d'Aznar, que deia que abans es dividiria la societat catalana que Espanya. I és que les amenaces han esdevingut gairebé innòcues per dues raons. La primera, pels anuncis de plagues tan exagerades que han arribat a fer riure i que els fets no han parat de desmentir, tant en el terreny econòmic com en el social. I la segona, perquè les amenaces venien de qui venien: personatges políticament i intel·lectualment desacreditats i en molt mala posició per fer creïbles els seus espantalls"

 

També ens diu aquest que "NO SOC TAN INGENU per no saber que en totes les organitzacions hi ha tensions i que, molt particularment, el desafiament i el risc que han assumit els polítics compromesos amb la convocatòria d'un referèndum provoquen tibantors. Però les maquinacions que ara mateix s'expliquen per terra, mar i aire tenen ben poca credibilitat. Primer, perquè són conspiracions ridículament contradictòries entre elles. Segon, perquè fa riure la pretensió que cada dia es puguin descobrir estratègies secretíssimes que tothom coneix; per cert, construïdes a base de consultar Google i d'un parell de tafaneries de sobretaula. Tercer, perquè les especulacions queden ràpidament desmentides no ja pels fets sinó per les noves especulacions que l'endemà fan córrer els mateixos que el dia abans n'explicaven una de diferent. El dia que les puguem estudiar amb calma, quedaran ben retratats!"



I conclou "AVIAT les especulacions seran tan innòcues com ho han acabat sent les amenaces. Però cal que els qui volen la independència s'adonin de tots aquests intents de buscar brega a base d'intoxicacions informatives i s'hi tornin impermeables. A més de coratge i determinació, per guanyar la independència caldrà molta sang freda, fortalesa i un esperit impertorbable".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat