Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de novembre del 2015 | 10:47
Recull de premsa · Política catalana

Carod-Rovira: "El desafiament nacionalista [espanyol]"

En aquest article, Josep-Lluís Carod-Rovira opina que "el desafiament nacionalista contra la democràcia, els seus valors i els seus fonaments, ha augmentat de volum, aquests darrers anys, fins a límits eixordadors".

Es refereix concretament a la "deriva nacionalista procedent d'Espanya, de les seves elits extractives i rendistes i els seus mitjans de comunicació", que "s'ha ensenyorit de la quotidinitat" ocupant tot l'espai públic, provocant l'asfíxia del poble català.

Creu que el seu "nacionalisme lingüístic" és "incompatible amb el multilingüisme" fent que es prohibeixi totes les altres llengües oficials i "imposant la seva llengua a pertot, començant pel sistema educatiu". Però és que a més, retreu que en plena crisi econòmica, aquest nacionalisme voraç "amb els diners de tots, destina recursos a veritables collonades, com ara el 'hobby' de la delegada del Govern espanyol, a la percaça d'estelades presents i espanyoles absents [...] mentre als estadis voleien banderes nazis i franquistes".

Diu que "Aquesta bogeria nacionalista radical i fanàtica, capaç de brandar el nacionalisme contra la democràcia, és un atemptat a la convivència i una amenaça a la cohesió social", a més de ser letal per a la nostra economia i el nostre progrés i benestar general"

I conclou que "El seu nacionalisme ens impedeix a nosaltres de prendre mesures socials urgents i, alhora, als antípodes dels valors democràtics i del diàleg i les urnes, amenacen amb la força i amb la suspensió de lleis mentre tenen un sistema judicial polititzat que no persegueix l'odi ètnic i les amenaces de mort contra els catalans expressats a la xarxa" i crea confrontacions a la societat catalana entre els que defensen la democràcia com a valor suprem i els que no.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat