Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de d'octubre del 2015 | 12:16
Recull de premsa · Política catalana

Castro: "Si mantenim la calma fins que Espanya acabi per comportar-se democràticament i permeti un referèndum negociat,no en quedarà res, de Catalunya, per autodeterminar"

L'escriptira Liz Castro en un article al diari Ara es mostra contundent responent a l'exprimer ministre escocès, Alex Salmond, que aquests dies s'ha referit al procés català. Castro ens diu al respecte "el que

vaig deduir d'escoltar-los és que Salmond entén perfectament que Catalunya té dret a l'autodeterminació, però, malgrat això, insisteix que demanem que se'ns permeti celebrar un referèndum" i que  "és evident és que Salmond no entén el context actual de Catalunya en un estat que té una concepció tan limitada de la democràcia que s'ha negat de manera inapel·lable a permetre la celebració fins i tot d'una consulta no oficial i inequívocament no vinculant sobre la independència de Catalunya i ha processat el president i dues conselleres del govern de la Generalitat per insistir a celebrar-la"

Així, per Castro "si seguim els consells de Salmond i "mantenim la calma" fins que Espanya acabi per comportar-se democràticament i permeti un referèndum negociat, no en quedarà res, de Catalunya, per autodeterminar".

I conclou "No cal que seguim els consells d'Alex Salmond ni de ningú. No cal que continuem fent veure que, si ho demanem d'una manera especialment cortesa, Espanya s'estovarà i reconeixerà la necessitat de celebrar un referèndum. Només cal que fem cas a la veu dels catalans. I el seu missatge va quedar clar com l'aigua el 27 de setembre"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat