Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de juny del 2016 | 15:48
Recull de premsa · Política catalana

Culla:"Em sembla d'un cinisme incommensurable presentar el fenomen okupa com un subproducte del procés independentista"

En un article al País l'historiador i periodista, Joan B. Culla, ironitza sobre com alguns mitjans espanyols tracten tot allò relacionat amb Catalunya i com magnifiquen qualsevol incidència fins a l'absurd. Així, ens diu Culla "Potser vostès, amables lectors, no ho sàpiguen o, pitjor encara, es resisteixin frívolament a admetre-ho.

Però vivim —em refereixo als catalans en general i als barcelonins de manera particular— a la jungla. La nostra comunitat autònoma, i sobretot la seva capital, són el salvatge oest, el Chicago de la matança del dia de San Valentí, un suburbi llatinoamericà sense llei ni ordre, dominat per la violència".

I això ho afirma Culla després de llegir i escoltar diversos mitjans de comunicació espanyols on entre altres coses aquests dies han afirmat que "Ara a Catalunya conflueixen tots els elements que fan que una societat democràtica es degradi fins a convertir-se en jungla. (...) La violència és el producte final de tanta corrupció de valors".

I es queixa l'historiador que "Només a Barcelona l'okupació i el desallotjament d'uns baixos comercials són l'avantsala de l'Apocalipsi".

I conclou que "Per descomptat, preferiria que no hi hagués entre nosaltres aprenents de faïstes d'aquests que qualifiquen qualsevol membre de qualsevol cos policial de mal nascut. Però em sembla d'un cinisme incommensurable presentar el fenomen okupa com un subproducte del procés independentista, i aquest com el responsable de la implantació a Catalunya d'una imaginària llei de la selva. Per sort, a l'Espanya no independentista i lliure de cupaires només un 82,3% dels ciutadans consideren pèssima l'actual situació política. Enhorabona"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat