Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de gener del 2016 | 11:37
Recull de premsa · Política catalana

Forcadell: "La comissió sobre el procés constituent compleix tots els requisits de la legalitat".

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, defensa en una entrevista a El Punt Avui la plena legalitat de la comissió del Parlament i de la conselleria d'Exteriors

A la pregunta de què farà el Parlament quan arribi la suspensió de la comissió, respon que "no ens posem la bena abans de la ferida", que per ara no han rebut res i que "també es va dir que la presa de possessió del president Puigdemont no era legal i després s'ha comprovat que era correcta". Insisteix en què es faran bé les coses d'acord amb la legalitat vigent.

Davant l'amenaça del Govern espanyol d'inhabilitar-la en cas de portar a terme la declaració d'inici del procés afirma que "No puc entendre que en democràcia es vulgui inhabilitar una persona quan l'únic que vol és complir la missió del Parlament, que és debatre els temes dels ciutadans que presenten el grups" i afegeix que "Seria una intromissió del poder executiu amb el legislatiu".

Afirma que en algun moment va pensar que no hi hauria acord per a la investidura, però que sempre hi va veure un fil d'esperança. Admet que, en un primer moment, li va sorprendre el pas al costat del president Mas i creu que és un bon acord: "Hi va haver un moment que ja veies que la cosa se salvaria i que l'única solució havia d'anar cap aquí".

Es mostra confiada en què el procés cap a la nova república catalana es pugui fer en divuit mesos, tal com preveu el full de ruta, i creu que s'ha d'anar avançant pas a pas. Diu que per a ella "És un honor ser presidenta del Parlament, on rau la sobirania de Catalunya; i a nivell personal, aprens molt amb els gran professionals que tenim a la nostra cambra".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat