Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de febrer del 2016 | 12:45
Recull de premsa · Política catalana

Huguet: "El temps, el just i necessari. L'espai, el més ample possible"

En un article al Punt Avui titulat "Espai Temps" el president de la Fundació Irla, Josep Huguet, afirma que "El viatge cap a la república catalana finalment ha començat. I tot aquest temps transcorregut, de vegades viscut angoixadament, ens ha servit per conèixer les nostres febleses".

I al respecte d'aquest camí iniciat  creu Huguet que "es poden introduir formes de govern i calendaris que permetin superar les febleses i insuficiències de la majoria independentista" i que "El govern ha de governar per a tots els ciutadans. Si se'm permet, com a mínim per a la majoria social de les classes populars, treballadores i mitjanes que li agradaria representar. Això vol dir allargar la mà a tots els grups sense excepció, per compartir almenys aquelles mesures immediates en favor de la gent"

Així, afegeix "s'imposen nous estalvis en àrees sobreres, sense manies, alhora que es fa de la transparència i pedagogia no només una obligació democràtica, sinó una necessitat d'eixamplar la base social independentista o, si més no, a-independentista".

També creu Huguet que "el primer govern unit sota un programa independentista ha de combinar l'administració amb la interlocució social a parts iguals. Els barris i les ciutats de les àrees metropolitanes haurien de ser objecte d'especial atenció pedagògica del que significa el forat de la caixa de la Seguretat Social espanyola, el dèficit fiscal estructural, la dependència de les decisions sobre infraestructures, la subordinació en polítiques sanitàries, escolars o de benestar social, els obstacles a la lluita contra la pobresa, els atacs a l'equilibri ambiental com ara el nou pla hidrològic, etc.

Pel que fa a l'el·laboració de la futura constitució catalana ens diu Huguet que "el procés constituent caldrà fer-lo avançar paral·lelament des de les institucions autonòmiques, sempre sota la lupa de la jurisdicció espanyola; i des d'organismes alternatius de representació, que en la mesura que són d'iniciativa civil no poden ser interferits per l'aparell juridicopartidista. És en aquest procés d'elaboració de la nova constitució que cal que s'involucrin totes les forces polítiques i socials favorables al dret d'autodeterminació".

I conclou que "Un cop la nau ha enfilat de veritat cap a Ítaca, no es tracta que el camí sigui llarg, però sí que s'hi arribi amb el màxim de tripulació i acompanyants i superant hàbilment els esculls maniobrant en ziga-zaga. El temps, el just i necessari. L'espai, el més ample possible.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat