Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de juliol del 2012 | 17:00
Recull de premsa · Política catalana

Junqueras: "Els governs espanyols han incomplert sistemàticament els acords amb Catalunya"

"La construcció d'una Hisenda catalana és una eina essencial. Disposar de la caixa i de la clau de la caixa és un pas imprescindible per la independència".

Amb contundència, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha deixat clares les prioritats del partit republicà en l'actual delicada situació per a Catalunya. "La caixa i la clau de la caixa. Aquesta és l'única proposta útil i responsable que el Parlament de Catalunya pot formular sobre el sistema de finançament que necessita el país" ha sentenciat l'autor de l'article La caixa i la clau de la caixa.

Junqueras ha argumentat el suport d'ERC al concert econòmic, és a dir, a "la gestió, recaptació, liquidació, inspecció i disposició de tots els impostos que paguem". El líder republicà ha dit que aquest "no és cap model aliè ni desconegut", sinó que es tracta d'un sistema que ha demostrat "la seva eficàcia i operativitat": "No estem pas demanant la lluna en un cove". 

"Em intentat evitar l'expressió pacte fiscal ─ha continuat─. I ho hem fet perquè en la gènesi d'aquesta expressió hi ha la voluntat de reiterar una forma de procedir basada a pactar amb l'estat espanyol, que un cop i un altre ens ha abocat a la frustració. Pacte significa acord entre parts, i l'evidència històrica s'entossudeix a demostrar que aquest plantejament, amb l'estat espanyol, és una quimera".
La independència política és l'única fórmula que permetrà garantir el benestar i la qualitat de vida"
Junqueras ha explicat que el dia 25 de juliol el ple del Parlament haurà de votar una proposta sobre el model de finançament i ha indicat que "el nostre vot serà favorable només si la proposta inclou la caixa i la clau de la caixa" perquè "no avalarem cap altre model": "Fins llavors, seguirem empenyent el govern del país per superar els dubtes i les vacil·lacions que ha evidenciat en els darrers mesos. I ho farem amb una actitud serena i constructiva".

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya Oriol Junqueras ha assegurat demanar al govern de Catalunya "que avanci en tres fronts": "La construcció i consolidació d'una majoria social a favor de decidir el nostre propi futur. [...] La creació de complicitats internacionals perquè el món conegui de primera mà qui som i què volem. I finalment, que ens dotem d'estructures d'estat per seguir avançant en el camí que ens ha de portar a l'estat propi, a la república catalana".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que el concert econòmic "és justament una eina fonamental per preparar el país" i ha dit que el més "útil" que pot fer ERC és "acompanyar un govern legitimitat per intentar complir el que va presentar com el seu principal objectiu".

"[Cal] posar en marxa unilateralment la Hisenda general de Catalunya, un camí en què acompanyarem aquest govern o qualsevol altre que hi estigui disposat [...]. Perquè entenem que aquest és un instrument imprescindible per poder avançar amb garanties cap a la república catalana" ha dit.

"La construcció d'una Hisenda catalana és una eina essencial. Disposar de la caixa i de la clau de la caixa és un pas imprescindible per aconseguir la independència política, que és l'única fórmula que permetrà garantir el benestar i la qualitat de vida dels nostres conciutadans" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat