Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de març del 2011 | 18:26
Recull de premsa · Política catalana

Oriol Pujol: "Plantejarem el concert econòmic a partir de les eleccions generals"

Oriol Pujol, portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, ha afirmat a una entrevista al setmanari Tiempo que el sistema autonòmic "és un fre" a les aspiracions de Catalunya i que això "no és nou".

Oriol_Pujol

Barcelona · "Des de fa anys -ha dit- se sent aquesta frase de no volem més per a vosaltres perquè no volem més per a nosaltres. No volen que la locomotora corri més que els vagons i les nostres aspiracions són frenades per uns vagons que no volen anar prou ràpid". A l'entrevista, el portaveu parlamentari de CiU ha corroborat que "això de l'Espanya de les autonomies" ha estat un "mal negoci" per a Catalunya perquè els catalans "hem exercit un plus de responsabilitat i de pedagogia" i ha constatat que actualment la política que duu a terme "la CiU d'Artur Mas planteja estrictament la defensa dels interessos de Catalunya, sense més".

Pel que fa al concert econòmic, Pujol ha dit que "és la cirera d'aquest pastís de la nova forma d'actuar de CiU" i ha denunciat que les finances avui dia "són dolentes per tres coses: per la crisi, pel malbaratament del Tripartit i perquè Catalunya arrossega un dèficit financer que la escanya", tres problemes que, segons l'entrevistat, es resolen "equiparant un sistema de finançament semblant al que suposa el concert econòmic basc". "No hi ha autogovern sense recursos econòmics -ha continuat Pujol-. El que passa és que amb el senyor Zapatero no és plantejable. Està instal lat en altres aliances. El nostre marge de maniobra és ara inútil. Això ho plantejarem a partir de les eleccions generals".

Pel que fa a les consultes per la independència, Oriol Pujol ha constatat de nou que votaria Sí a una consulta sobre la independència de Catalunyai ha assegurat a l'entrevista que aquesta decisió "no és contradictòria" amb el càrrec que ocupa perquè "CiU mai no ha renunciat al seu dret a l'autodeterminació": "Aquest és un plantejament que subscriu íntegrament Convergència i també Unió. El referent polític de CDC i d'UDC és Artur Mas i el seu plantejament del dret a decidir sense límits plantejat ja el 2007".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat