Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de setembre del 2016 | 12:39
Recull de premsa · Política catalana

Partal: "El punt més feble de la posició espanyola és precisament el rebuig dels procediments democràtics".

En un article a Vilaweb Vicent Partal assegura que després de la Diada ara "cal molta concreció i molta claredat, gairebé un cronograma, per a rematar el procés d'independència cap a l'estiu de l'any vinent".

Així, creu Partal que "el govern català proposarà a l'espanyol de fer un referèndum acordat i que si és rebutjat el govern i el parlament se sentiran deslliurats de la necessitat de fer-lo per obligació –potser el faran, potser no, però únicament prenent en consideració el propi interès".

I afegeix al respecte "Imaginem-nos que el govern de Catalunya anuncia que trencarà amb el marc legal espanyol un dia fixat. Però, alhora, torna a proposar formalment un referèndum vinculant a Espanya, per ser fet abans del trencament. Amb això aconseguiria de traspassar tota la pressió del món sobre Madrid. Especialment, pensant en els socis europeus. Perquè el punt més feble de la posició espanyola és precisament el rebuig dels procediments democràtics. El missatge que sobre aquesta qüestió no es pot votar no l'entén ningú"

I conclou "I, en qualsevol cas, després de l'aprovació de la llei de transitorietat, com que el marc legal espanyol deixarà de ser efectiu a Catalunya, les institucions catalanes podran proposar un referèndum de validació, si és que el consideren convenient, car no serà ja cap acció d'unilateralitat ni significarà cap problema de legitimitat. Perquè a partir de la llei de transitorietat les decisions de les nostres institucions seran, simplement, la llei"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat