Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de juliol del 2016 | 10:41
Recull de premsa · Política catalana

Partal: "La distància entre CiU i el PD"

En un article a Vilaweb el seu director, Vicent Partal, afirma que "El congrés fundacional del Partit Demòcrata de Catalunya ha anat més enllà que no s'esperava la direcció de CDC. El règim d'incompatibilitats, l'horitzontalitat de la direcció, la limitació de mandats o el nom del partit mateix han superat les línies prèvies i dibuixen un nou partit que se separa d'allò que fou i significà CiU".

Partal destaca com "això que alguns volen identificar com 'el partit de la burgesia catalana' s'haja definit sense gens ni mica d'ambigüitat un partit favorable a la república i a la independència. Tots els partits independentistes han ampliat la base social del projecte, però fins ara CDC ho havia fet en la pràctica, sense definir-ho formalment com un objectiu. El PD, tanmateix, ja naix independentista i republicà en aquesta Espanya de Felipe VI, on ni els partits espanyols de més a l'esquerra, ni les seues sucursals catalanes, no qüestionen la monarquia nascuda del franquisme. És obvi que, en aquest país on les fílies i les fòbies pesen tant, qui no vulga veure-hi una dada notable no ho farà. Però ho és".

I afegeix al respecte que "Ho és sobretot des d'una òptica de país. Si CiU havia estat el pont privilegiat entre Madrid i Barcelona, el PD renuncia plenament ni tan sols a intentar-ho. Si CiU havia tingut sempre relacions ben estretes i sovint inexplicables amb els grans poders econòmics i mediàtics locals, el PD naix enfrontant-s'hi visiblement. Si CiU sabia que a ells no els tocarien mai, fessen què fessen, el PD ja sap que serà l'objectiu número u".

I conclou "Que el sistema polític català tinga des d'ahir alineats en aquest principi bàsic del republicanisme independentista el Partit Demòcrata amb ERC, la CUP i els altres grups com ara Demòcrates, MES i Solidaritat, es pot interpretar com un senyal –com un altre senyal– que la maduració del procés d'independència va arribant al punt culminant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat