Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de maig del 2016 | 15:48
Recull de premsa · Política catalana

Pugès: "L'independentisme i el 26-J"

En un article al Punt Avui Pere Pugés afirma després que s'hagi confirmat que hi haurà de nou eleccions el proper 26-J que els partits polítics espanyols "Han demostrat no tenir sentit d'estat alhora que s'han tancat en les formes més rebutjables de la vella política: el sectarisme, el cabdillisme, l'amiguisme, confondre la política amb la lluita partidista i no amb el ser- vei als ciutadans els qui els vo- ten i els qui no,...

I en relació a la propera cita electoral assegura "No crec que el "problema catalán", com sovint s'ha qualificat des de les Corts generals, esdevingui el tema principal de la nova campanya, perquè a cap dels quatre grans partits espanyols els convé gaire que se'n parli, almenys més enllà de Catalunya. Però a Catalunya sí que ho serà, perquè tot indica que En Comú Podem tornarà a parlar del referèndum acordat amb el govern de l'Estat espanyol com a element bàsic de la campanya electoral" i es pregunta Pugés " què faran els partits independentistes. Mantindran la mateixa posició i permetran que En Comú Podem torni a ser la força guanyadora a Catalunya? Seguiran sense afrontar el problema de fons, que no és altre que la necessitat de sumar esforços i trobar l'entesa precisament amb En Comú Podem la tercera via real i potent a Catalunya per cons-truir la majoria social necessària per donar l'empenta definitiva al procés de construcció de la república catalana?"

Pel que fa si caldria repetir la fórmula de Junts pel Sí ens diu Pugés "Estic d'acord que és una fórmula que no  és bo de repetir el 26-J, però aixì no significa necessàriament que s'hagi de renunciar a una nova fórmula que resolgui els diferents problemes que avui amenacen el camí a la independència. I el 20-D ens va ensenyar que la fórmula d'anar per separat uns i de passar-ne els altres no només no és guanyadora sinó que resta entorn de 800.000 vots respecte dels vots independentistes del 27-S"

Així, per a ell el que ens cal  no és "una coalició conjuntural per guanyar les eleccions del 26-J sinó que ens cal un acord de país, estable i que arribi fins a l'endemà de la declaració d'independència, que defineixi les principals línies estratègiques que hem de seguir a partir d'ara, que prevegi la fórmula d'entesa amb la resta de forces progressistes favorables al gran canvi que estem protagonitzant i que dibuixi un nou full de ruta més ajustat a la situació política sorgida després del 20-D"

I acaba "Per si de cas, i per si serveix de pressió i estímul, ja els avanço que jo m'abstindré el 26-J si abans no s'han posat a treballar seriosament per aquest gran acord de país. I no ho faré perquè cregui que a Madrid no hi hem d'anar a fer res, sinó com a forma de càstig a uns polítics que no es-colten la veu del seu poble... o que sovint la confonen per la veu de la seva cort més propera".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat