Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de febrer del 2017 | 11:21
Recull de premsa · Política catalana

Puig: "El fiscal de Coma no sembla comprendre com són de perillosos els rebels que estan disposats a anar a la presó per les seves idees"

En un article a l'Ara l'economista Miquel Puig torna a fer dierses refexions en relació al Procés i afirma que "l'estat espanyol comet un gravíssim error fent detenir, interrogant i potser condemnant gent com el regidor Coma" i afegeix al respecte  que "El fiscal de Coma no sembla comprendre com

són de perillosos els rebels que estan disposats a anar a la presó per les seves idees. El jutge de Téllez sap que fer màrtirs és un error..".

Pel que fa al cas vidal creu que "El magistrat Vidal ha fet i ens ha fet fer el ridícul, però Vidal no ha fet més que portar fins a les darreres conseqüències la idea que l'endemà de la independització Catalunya restarà aïllada de la resta d'Espanya i que caldrà estar preparats per a l'autosuficiència en tots els camps".

Així, per a Puig "Molt després que la comunitat internacional hagi acceptat la independència de Catalunya, els catalans seguiran pagant els seus impostos a l'Agència Tributària Espanyola, o almenys aquesta ajudarà a processar-los, perquè només ella disposarà de la informació necessària per fer-ho. La col·laboració serà feta a contracor, però hi serà perquè el contrari significaria el caos, i el caos mai no interessa a ningú".

Finalment pel que fa al plebiscit assegura aquest que "Els partits catalans s'han dividit en tres grups: els que defensen que els catalans tenen dret a decidir en referèndum el seu futur (JxSí i CUP), els que defensen que aquest dret només pot ser exercit quan hi hagi un acord amb l'estat espanyol ( comuns ) i els que creuen que els catalans no tenen aquest dret (PSC, C's i PP)" i afegeix en relació a aquest  "Així doncs, quin sentit tenen les presses per organitzar un referèndum? Un resultat negatiu seria catastròfic per a l'independentisme, i un resultat molt positiu per absència dels contraris seria llegit com un altre 9-N que alimentaria la sensació de bucle impotent".

 

També creu Puig que "aquest referèndum no serà un nou 9-N perquè el govern espanyol no s'ho pot permetre. Aquest cop haurà d'impedir-ho, i fent-ho pot cometre un error que el desprestigiï. El referèndum només té sentit si els que l'organitzen estan disposats a anar a la presó, perquè els altres poden cometre l'error d'enviar-los-hi"

I conclou  "El cas Vidal, però, ha posat de manifest que el govern català també pot cometre un error fatal si cau en la temptació de cometre alguna il·legalitat que no sigui la mateixa convocatòria del referèndum".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat