Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de novembre del 2016 | 11:43
Recull de premsa · Política catalana

Soler: "La pregària del PSC"

En un article a l'Ara Toni Soler afirma que "El socialisme català no es dividirà. Per una raó principal: ja es va dividir en el seu moment, a causa del Procés. Potser no va ser una fractura traumàtica en la cúpula, però va tenir un reflex electoral inequívoc".

Així, per a Soler "El que queda del partit és homogeni, sense vel·leitats sobiranistes i molt més pròxim al PSOE. I malgrat tot, aquest PSC, el de Miquel Iceta, s'ha vist abocat al conflicte; això hauria de fer pensar els socialistes espanyols. Però altra feina tenen, en un dia com avui"

Tot i això creu aquest que "No hi haurà divisió perquè ningú amb cara i ulls demanarà ressuscitar la Federació Catalana del PSOE. En temps de Maragall, o en l'etapa més dubitativa de Pere Navarro, potser s'hauria pogut plantejar (Bono, a través de Bustos, sembla que va fer l'intent). Però per al PSC d'Iceta és un malson pensar en una fractura; és un malson fins i tot votar diferent en la investidura de Rajoy. Perquè tothom sap que l'actual PSC no té res a pelar si el PSOE no aixeca el cap, si no esdevé el motor d'un canvi a Espanya. Parlo d'un canvi en termes de poder, que consti; no d'un canvi real en un sentit, per exemple, federal: convé recordar que el PSC va beneir l'acord entre Sánchez i Ciutadans, que si hagués arribat a bon port hauria tingut, segur, un reflex a Catalunya com ja el té a l'Ajuntament de Lleida. Això no té res de federal, més aviat al contrari. I el PSC s'hi va adherir de bon grat"

I acaba assegurant que "El PSC no ha desafiat el PSOE per un atac d'amor propi ni per defensar el federalisme. Ho ha fet per instint de supervivència. Perquè sap que si els socialistes catalans ajuden a investir Rajoy tota la seva oferta electoral des de l'època de Zapatero -basada en l'única idea d'aturar el PP- haurà estat una mentida" i al respecte afegeix "És per això que el PSC ha hagut de fer l'enorme sacrifici -enorme- de desafiar el PSOE. Estic segur que Iceta i companyia preguen junts perquè després del mal tràngol la tempesta passi de llarg, els diputats paguin la multa, els barons meridionals es desfoguin i després, si pot ser, que Pedro Sánchez ho torni a intentar. Que bonic seria que a la pròxima Festa de la Rosa se'l pogués rebre com un heroi federal. Ell, l'home del pacte amb Ciutadans"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat