Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de febrer del 2016 | 14:07
Recull de premsa · Política catalana

Vives: "Junts per fer un país nou"

En un article al diari Ara Antoni Vives  afirma que "el procés constituent del que podria ser aquesta nova força és alguna cosa més que la dèria de qui us escriu" i afegeix que "queda clar que a Catalunya per fi es reconfigura el panorama polític".

Hi es reconfigura ens  diu Vives "no perquè ho decideix algú des d'un despatx, no perquè un grup d'assessors, opinòlegs o spin doctors ho diuen, sinó perquè hi ha un clam popular que ho demana".

Així "Catalunya necessita una nova força política de centreesquerra, liberal, sobiranista i amb voluntat de representativitat majoritària" i aquesta assegura "ja és al Parlament"  i "ja treballa cada dia per fer un país nou. Aquesta força comença a gestionar amb intel·ligència política el resultat obtingut, sense els escarafalls populistes procedents de la tradició hispànica que darrerament tant ens afecta".

Pensa Vives que "sobretot Junts pel Sí aglutina milers de persones que per fi s'han reconciliat amb la política nacional, persones de totes les edats i de tota mena de professions que se sentien òrfenes de referents. Milers de persones que a Barcelona, l'àrea metropolitana, les grans ciutats i els petits pobles de tot el país... però també a la resta dels Països Catalans demanen aquesta formació política nova".

I  ens alerta "No aprofitar Junts pel Sí per comprometre'ns a dotar el país d'aquesta eina fonamental és trair l'ideal. Perquè aquesta representativitat no es farà mai des d'un racó ideològic, per molt legítim i lloable que sigui. Que ho és. Catalunya només avançarà des de la potència de la centralitat sociològica que avui tan majoritàriament Junts pel Sí representa".

I conclou "Junts pel Sí s'ha de convertir, per tant, en una força política nova, estructurada, amb òrgans propis de representació territorial i sectorial. Una eina transparent, democràtica, construïda a base de debats des de la base i des de les visions dels més preparats. Tenim els uns i tenim els altres. Tenim la gent. Tenim l'anhel. No tindrem el coratge?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat