Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de maig del 2010 | 14:51
Recull de premsa · Política

Tresserras: "Si fa un segle el somni era la Catalunya ciutat, ara apostem per la Catalunya xarxa"

Barcelona · El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha anunciat que la conselleria que lidera aposta per la "Catalunya xarxa" com una futura estructura amb una "gran capital central envoltada d'un seguit d'àrees urbanes connectades entre elles no només per mitjans de transport, sinó també per sistemes de telecomunicacions i de transferència constant d'informació".

El conseller, que ha fet una extensa explicació de l'actual mapa tecnològic i audiovisual català així com de les perspectives de futur de la televisió local i la TDT a una entrevista a Antena Local, ha afirmat que "si fa un segles el somni de la Catalunya moderna, urbanitzada i industrialitzada, [...] era la Catalunya ciutat", ara l'administració catalana aposta per aquest escenari en el qual "el mapa de la TDT és un mapa urbanitzador" perquè, de fet, segons el conseller, la TDT "no és més que una forma de prestació d'un servei universal".

Joan Manuel Tresserras ha accentuat la "necessitat" de recuperar la centralitat de la comunicació i la cultura dins l'Estat de benestar perquè "les discriminacions socials" tenen a veure amb "la diferent capacitat i la diferent qualitat amb què la gent accedeix a les fonts d'informació, del coneixement i de la cultura" i per això, Tresserras ha afirmat que "és tan important que els mitjans de comunicació de proximitat tinguin al seu abast els continguts i els difonguin".

A l'entrevista, el conseller Tresserras ha valorat la decisió del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) de "combinar el suport al sector amb el rigor" com una decisió "molt intel·ligent i adequada" perquè "els compromisos hi són i s'han de complir", i ha definit el paper de l'Administració en aquest pla: "Nosaltres avalem el que digui l'autoritat reguladora [CAC] però entenem que plantejar una revisió quan l'actual pla encara no s'ha exhaurit seria un error. Caldrà veure abans què és el que efectivament es posa en marxa [...] Les condicions de crisi aconsellen flexibilitat però aquesta no pot ser il·limitada, s'han de fixar uns límits".

En aquest sentit, Tresserras ha dit que és "necessari" que a mitjà termini "es convoquin una espècie d'estats generals del sector per tal de reunir el món de la televisió de proximitat" donat que la Generalitat "no pot permetre" que hi hagi sectors que "en treguin benefici incomplint flagrantment les seves obligacions". Finalment el conseller ha fixat els objectius de futur del sector de la televisió de proximitat i les comunicacions: "A partir d'ara valdrà molt la imaginació, la connexió, això que ara en diem xarxes socials. La hibridació entre Internet i televisió és més fàcil que es produeixi als espais de proximitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat