Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de febrer del 2011 | 16:11
Recull de premsa · Política

Francesc Homs: "Alguns ja érem escèptics de naixement, amb això de l'Estat espanyol"

Barcelona · Francesc Homs, portaveu del Govern, ha denunciat que Catalunya encara no entén que "el problema del finançament és de poder, no de diners" i que, en tot cas, els diners "vénen després" perquè "si no, sempre estarem anant a pidolar".

A una entrevista al diar AVUI, Homs ha assegurat que Catalunya té una "dificultat objectiva per entendre què és el poder": "Per exemple: en el tema del finançament, històricament, amb governs de tots colors, sempre s'acabava la negociació amb una pregunta: Quants diners? Mai era: Quant poder? Hi havia un error de concepte".

L'entrevistat ha indicat que en l'última negociació el desplegament del consorci tributari "va quedar absolutament aparcat i era el que s'acostava més als elements del poder" i degut a que "es va prioritzar el taló" ara a Catalunya "ens trobem que [el taló] no té fons". Amb tot, Homs ha ratificat que les relacions entre Mas i Zapatero són distants perquè "políticament hi ha un gran desencís": "Alguns ja érem escèptics de naixement, amb això de l'Estat espanyol. La política catalana ha perdut musculatura i l'hem de recuperar". Tot i això, el portaveu del Govern ha dit que el full de ruta cap a la independència "el marca la democràcia" i que "res no impedirà que allò que el poble de Catalunya va votar tiri endavant: la transició catalana cap al dret a decidir".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat