Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de juliol del 2010 | 14:31
Recull de premsa · Política

Joan Puigcercós: "Per ser independents hem de tenir un país cohesionat i plural, i no pas trencat"

Barcelona · Això és el que afirma el president d'ERC, Joan Puigcercós, en un article a Públic titulat Adéu, Espanya; adéu, sociovergència, en el que assegura que la societat catalana és "sòlida, madura i està cohesionada". Dos fets l'han posada a prova: "la concentració de més d'un milió de catalans i catalanes pel centre de Barcelona de signe majoritàriament sobiranista i la celebració del campionat del món de futbol guanyat per la selecció espanyola a Sud-àfrica".

Segons el líder republicà, el cap de setmana de la manifestació i el Mundial han demostrat que "el país sap conviure" i això és "la victòria dels que creiem que per ser independents hem de tenir un país cohesionat respectant la pluralitat. I no pas un país trencat". Segons Puigcercós, "Catalunya serà una autonomia o serà independent, però ho decidirem nosaltres". Adverteix que "no serà un camí fàcil, de dificultats i passos enrere n'hi haurà, però, com diu un important editor català, Catalunya serà independent sí o sí, perquè hi ha suficient consciència per fer aquest pas. S'està conformant una voluntat política que va camí de ser majoritària i que aspira a superar el marc constitucional espanyol".

Segons Puigcercós, la qüestió és molt clara: "si l'Estat espanyol, la seva Constitució i els que la interpreten i executen no volen Catalunya tal com és, caldrà crear una nova legalitat". Afirma que s'està "iniciant una transició cap a un nou model, cap a un nou Estat d'Europa, i és just que l'esquerra federalista i autonomista ens faci costat. Ara ens toca a nosaltres, a l'esquerra independentista, i si no ens fan costat que no cometin l'error dels anys vuitanta, que actuïn a imatge i semblança d'Esquerra, que hem demostrat que defensem i respectem la pluralitat. La nostra lleialtat en aquests set anys ens avala".

Finalment, creu que hi ha una altra víctima més enllà de l'Estatut, l'autonomisme i el federalisme, i és "aquest estrany artefacte anomenat sociovergència". Puigcercós creu que "la sociovergència podrà governar, podrà merdejar amb Madrid tant com vulgui, però no avançarà ni un mil·límetre en la millora de les llibertats i els drets dels catalans i les catalanes". En aquest sentit, afirma que el marc de referències polítiques ha canviat, "ara és un debat entre constitucionalistes i independentistes i d'aquesta correlació de forces, a les properes eleccions dependrà si avancem o no".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat