Barcelona ·
El periodista Entric Marín ha afirmat a un article publicat a El Punt que "el darrer episodi del laportisme, amb la decapitació de Godall" ha estat un "nou cop d'efecte que deixa entreveure un perfil humà i polític una mica inquietant" de Laporta. Les maniobres barroeres iniciades ja fa molts mesos per tal de garantir la continuïtat d'una junta directiva mil·limètricament afí -ha continuat Marín- denoten una concepció autoritària i patrimonial que no s'adiu gens amb els valors cívics i simbòlics que representa una institució com el Barça".
L'autor de l'article ha dit, però, que el laportisme "no ha tingut uns efectes gaire benèfics sobre el carreterisme": "D'una manera molt desafortunada, Joan Carretero va arribar a afirmar que era més important el president del Barça que el president de Catalunya. Més tard va intentar matisar-ho dient que el president del Barça era més reconegut internacionalment. No ho va arreglar". D'acord amb aquest criteri, l'autor de l'article ha afirmat que "Messi és més important que el president del Barça i el president de Catalunya junts" i ha indicat que tot i això, "l'efecte més nociu del laportisme" és "accentuar la gestió personalista de Reagrupament i el to populista del discurs".
"Amb Laporta -ha continuat Marín- Carretero creu haver trobat un líder carismàtic capaç de connectar amb àmplies capes socials. Segurament, no són tan àmplies com s'imagina el líder de Reagrupament, però en un context de crisi política i lideratges poc contrastats, un personalisme fort amb un embolcall retòric elaborat a partir d'idees simples, directes i amb càrrega emocional podria consolidar un cert espai electoral". Finalment, Marín ha dit que "la falta d'estructura organitzativa convencional es pot compensar amb un ús eficient dels recursos que ofereix la xarxa".