Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de desembre del 2015 | 12:12
Recull de premsa · Política

Alzamora:"Catalans i illencs hem tornat a votar com a espanyols aferrissats"

En un article al diari Ara titulat "LA clau del vot"  l'escriptor i periodista Sebastià Alzamora reflexiona sobre els resultats del 20-D "Ja sabíem que eren eleccions estatals però a alguns ens hauria agradat que no es votés en clau tan espanyola".

I afegeix "El PP s'ha fotut una castanya però no suficient, el PSOE ha fet un ridícul admissible, la UDC de Duran i Lleida s'ha desintegrat amb molta convicció i el bipartidisme espanyol s'ha esmicolat però encara és capaç de pactar entre les dues forces que el configuren per ajudar amb més alegria el PSOE a "fer història".

Pel que fa a Catalunya afirma "entre Esquerra i Democràcia i Llibertat —amb lideratges tan inspiradors com els de Gabriel Rufián, l'inevitable Joan Tardà i/o Francesc Homs—, han fet entre tots disset diputats que ens podem ficar dins la butxaca i que donen una idea clara de quins són els ànims de l'electorat sobiranista sobre el procés" i "A canvi, hi ha hagut una majoria clara que ha fet guanyador En Comú Podem, que és com enviar un imitador de Darth Vader al programa de Bertín Osborne".

Pel que fa  a la proposta de referèndum ens diu "sense ànim de fer de futuròlegs, que la proposta de referèndum que posa damunt la taula Podem i les seves múltiples marques no tan sols té poc a veure amb els anhels independentistes sinó que, per la seva pròpia inconsistència, es desfarà ben aviat com el greix d'un pernil de Nadal sota els efectes de la calorassa de l'aire condicionat a tota pastilla".

Pel que fa a les Illes  Alzamora afirma "el fet  de votar en clau espanyola és una tradició tan arrelada com la de l'arbre de Nadal, que no endebades es coneix popularment com "s'àrbol". Si toca el PP es vota el PP, si toca el PSOE es vota el PSOE, i si toca Podem es vota Podem, encara que cap d'aquestes candidatures tingui cap proposta en concret per a l'arxipèlag que algun dia va poder ser un país".

I acaba "Bé, això és el que tenim i això és el que hi ha. Catalans i illencs hem tornat a votar com a espanyols aferrissats, i d'aquesta manera hem creat si més no un trencaclosques governamental que Mariano Rajoy deu qualificar com unlío. Ell que ho havia fet tan bé, ja sap greu. Potser és un problema de quina clau es planteja a l'hora de presentar les ofertes de cada partit"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat