Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de maig del 2011 | 17:52
Recull de premsa · Política

Carod: "El govern britànic no va deixar mai el Sinn Féin fora de la llei, ni en els moments més durs"

Carod-Rovira ha denunciat els límits d'"escàndol sense precedents" a què havia arribat la situació política a Euskal Herria amb la prohibició de Bildu de concórrer a les properes eleccions municipals.

Josep-Lluís Carod-Rovira

"La situació va arribar [...] fins al punt que el mateix lehendakari, socialista, havia sortit a defensar que EA i Alternatiba eren sigles de tradició democràtica, no assimilables a cap vel·leïtat militar" ha sentenciat. A un article publicat a l'Ara, Carod-Rovira ha puntualitzat que, fins i tot, EA compta en la seva història amb una tradició democràtica que "passa la mà per la cara a bona part dels seus detractors mediàtics i polítics", alguns dels quals, segons l'autor de l'article, es troben "més a prop del franquisme que del respecte a la llibertat".

L'autor de Bildu 'itxaropen' ha comparat, també, l'actitud del govern espanyol amb la què va mantinir el govern britànic durant el procés de desarmament de l'IRA: "El govern britànic, ni en els moments més durs de la història de l'IRA i de Margaret Tatcher, mai no va deixar el Sinn Féin fora de la llei, que hauria estat com il·legalitzar tot un poble".

Amb la legalització de la participació de Bildu a les eleccions, Josep-Lluís Carod-Rovira ha mostrat esperança per a un futur "canvi en el mapa institucional" al País Basc, però ha alertat que aquest pas no és "el tancament del cercle": "La complexitat de l'esquerra abertzale no s'esgota en l'actual Bildu. [...] La maduresa que ha sabut mostrar EA, Alternatiba i el món de Batasuna [...] ha de continuar amb un esforç de maduresa per part [...] d'Aralar".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat